plazibat osvojio k-1 wgp

Veličanstveni uspjeh hrvatskog borca u Tokiju!

23.11.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Hrvatski kick-boksač, 23-godišnji Splićanin Antonio Plazibat na vrhunski se način predstavio borilačkom svijetu - postao je pobjednik K-1 Grand Prixa u tokijskoj Saitama Areni

Hrvatski kick-boksač Antonio Plazibat, iskoristio je priliku i pokorio Japan.

Na velikom K-1 Grand Prix turniru u Tokiju, na koji je stigao u pratnji bivšeg prvaka, Branka Cikatića, Plazibat je stigao do naslova pobjednika, čime je potvrdio sva očekivanja svojih trenera.

Kako prenosi Croring, nakon dvije pobjede nokautima u prvoj rundi na putu do završnice u Saitama Super Areni, 23-godišnji borac Ameno Gyma u finalu je odlukom sudaca pobijedio Ibrahima El Bounija. 

Plazibat je bio bolji u prvoj rundi sve do posljednjih trenutaka. Uzeo je sredinu ringa od početka i krenuo naprijed. Uspio je uzdrmati nizozemsko-marokanskog borca krošeom i udarcima u tijelo. Pred kraj runde El Bouni je izbacio gumu za zube, a u nastavku meča s dva krošea ozbiljno pogodio Plazibata i nastavio napadati.

Duži Nizozemac bolje boksa na startu druge runde, ali nakon 30 sekundi Plazibat pogađa odličnim lijevim krošeom, pa middle kickom. El Bouni vraća koljenima, a potom ga Splićanin pritišće uz užad i nekoliko puta snažno pogađa.

El Bouni koljenom u tijelo na startu treće tjera Plazibata na povlačenje, ali hrvatski borac vraća high kickom i kreće naprijed, te pogađa koljenom u bradu. Plazibat je nakon toga uzdrmao Marokanca desnim krošeom, a ovaj traži spas u klinču i preživljava posljednjih trideset sekundi borbe.

Plazibat se pridružio Branku Cikatiću i Mirku Filipoviću kao pobjednik K-1 Grand Prixa iz Hrvatske.

U četvrtfinalu je eliminirao K-Jeeja, a u polufinalu Makota Ueharu. El Bouni je također svoje prethodne mečeve na turniru okončao brzim nokautima.

K-1 World Grand Prix Japan 2017:

Četvrtfinale:

Makoto Uehara def. Pacome Assi (KO, R1)

Antonio Plazibat def. K-Jee (KO, R1) 

Roel Manaart def. Masahiro Iwashita (KO, R1) 

Ibrahim El Bouni def. KOICHI (KO, R1)

Polufinale:

Ibrahim El Bouni def. Roel Mannart (KO, R1)

Antonio Plazibat def. Makoto Uehara (KO, R1)

Finale:

Antonio Plazibat def. Ibrahim El Bouni (sudačka odluka)