BOJKOT SLOVENACA

HNS ukida pripeme u Čatežu

19.12.2008 u 18:57

Bionic
Reading

U petak je u Kući hrvatskog nogometa održana 19. Sjednica izvršnog odbora, a najzanimljivije informacije su da je izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću produžen mandat te da se ukidaju pripreme A selekcije u Čatežu

Na samome početku Sjednice Izvršnog odobora HNS-a upriličena je svečanost tijekom koje je predsjedniku Vlatku Markoviću uručeno priznanje za deset godina uspješnog vođenja HNS-a.

Kao prva točka dnevnog reda nametnuo se ždrijeb polufinala Kupa, pod predsjedanjem Nevena Golića u ime komisije za nogometni kup. Predstavnici klubova izvlačili su parove abecednim redom; Božo Galić, dopredsjednik HNS-a i predstavnik Cibalije, Damir Vrbanović, direktor Dinama, Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a, a ovom prigodom predstavnik Hajduka te Igor Čale predstavnik Zagreba. Tako će voljom ždrijeba 4. ožujka snage odmjeriti Zagreb i Dinamo u Kranjčevićevoj te Hajduk i Cibalija na Poljudu, dok su uzvrati na rasporedu 18. ožujka.

Na sjednici je produžen mandat izborniku U-21 reprezentacije Draženu Ladiću uz punu i jednoglasnu podršku svih članova za ostvareno rezultate u protekloj godini. Jednoglasnu podršku dobio je i Slaven Bilić kojemu su članovi IO kao cilj postavili osvajanje drugog mjesta u skupini, što bi se smatralo izuzetnim rezultatom.

Usvojen je i kalendar nastupa reprezentacija uz napomenu kako osim službenih kvalifikacijskih ogleda postoje i neki otvoreni termini. Prvi takav na rasporedu je 8. veljače, tri dana prije gostovanja u Bukureštu, potom 25. ožujka za eventualno gostovanje u Sjevernoj Africi ili domaćinstvo u Hrvatskoj. Kao potencijalno najatraktivniji nameće se još jedan termin, 10. lipnja kada je vrlo izvjesna gostujuća turneja u Kanadi.

U-21 reprezentacija igrat će 11. veljače protiv Makedonije, i to u Kostreni dok se još ne zna domaćinstvo utakmice 27. ožujka protiv reprezentacije Crne Gore. Svakako valja napomenuti i ždrijeb novog ciklusa mlade reprezentacije 04. veljače.

Najzanimljivije je ipak bilo kada je dopredsjednik IO HNS-a Ivan Brleković u ime vodstva Saveza najavio da reprezentacija više neće odlaziti u Čatež. U nastavku svojevrsnog monologa Brleković je kao razloge za oproštaj hrvatske nogometne reprezentacije od Čateža i Slovenije naveo i neke 'tehničke kriterije' kao loše igralište i strogu kontrolu na slovenskoj granici.