DVA KANDIDATA

HNS posjetio ugledni gost; Davor Šuker mu je konkurencija!

19.02.2015 u 08:43

Bionic
Reading

Davor Šuker razgovarao je u utorak u središtu HNS-a s predsjednikom Portugalskog nogometnog saveza Fernandom Gomesom, također kandidatom za članstvo u Izvršnom odboru Uefe.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović ugostili su u prostorijama Saveza Fernanda Soaresa Gomesa da Silvu, prvog čovjeka FPF-a.

Gomes je, poput Šukera, jedan od 12 kandidata za sedam mjesta u Izvršnom odboru Uefe, pa su dvojica predsjednika razgovarala o izazovima u Hrvatskoj i Portugalu, ali i na europskoj razini.

'Znam Davora već dugi niz godina, kao i Damira iz Uefinih komisija. Oni su mi dragi prijatelji, baš kao što i dva saveza veže prijateljski odnos već godinama. Kako smo obojica kandidati za Izvršni odbor, razgovarali smo o nekim idejama u nogometu, razvoju na kontinentalnoj razini i što bismo mogli zajedno učiniti ako budemo odabrani u izvršno tijelo Uefe', rekao je nakon sastanka Gomes.

Puno je sličnosti između portugalskog i hrvatskog nogometa, poručuje predsjednik FPF-a:

'Nismo velike zemlje, a još smo i u financijskoj krizi. No, usprkos tomu stalni smo sudionici velikih natjecanja, naše mlade reprezentacije također redovito sudjeluju u završnicama. Znamo kako je za nas nužno razvijati kvalitetnu bazu kako bismo povećavali potencijal A reprezentacije. 'Proizvodimo' puno sjajnih igrača, no to moramo nastaviti raditi jer oni kao mladi odlaze iz naših liga. Razvoj igrača i rad s mladima je sigurno područje u kojem možemo dosta naučiti jedni od drugih.'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker također je izrazio zadovoljstvo zbog sličnih pogleda na razvoj nogometa:

'Kao što mi cijenimo portugalski nogomet, tako je lijepo vidjeti koliko se hrvatski nogomet cijeni u Portugalu. Razgovarali smo o raznim mogućnostima suradnje između dva saveza, a nadam se da ćemo moći i zajedno surađivati u Izvršnom odboru Uefe.'