SCORIA NAPUSTIO ISTRU

HNL uzeo još jednu trenersku žrtvu

02.11.2009 u 19:01

Bionic
Reading

HNL je uzeo još jednu trenersku 'žrtvu'. Klupu Istre 1961 napustio je Elvis Scoria koji se već spominje kao mogući kandidat za trenera Rijeke

Jedina konstantnost u T-Com Prvoj HNL su smjene trenera. Hrvatski nogometni stručnjaci uvijek su bili krivci za sve, a sve je ostalo po starome i ove sezone. Nakon što su trenerske promjene imali u Hajduku, Zagrebu, Rijeci, Slaven Belupu, Šibeniku, Croatiji Sesvete, Međimurju, sada je to zadesilo i pulskog prvoligaša.

Elvis Scoria odstupio je s mjesta trenera Istra 1961, a protiv Karlovca će u subotu momčad voditi njegov pomoćnik Valdi Šumberac. S čelnicima kluba 37-godišnji stručnjak dogovorio je sporazumni raskid.

'Sve je ispalo više nego korektno, i s naše i sa njegove strane, gdje su u prvom planu bili interesi kluba. Upravo iz tog razloga, koliko god to zvučalo nestvarno, Scoriji će vrata našeg kluba za buduću suradnju uvijek biti otvorena', istaknuo je Herak.

Prema dostupnim informacijama koje je 'potvrdio i izvršni dopredsjednik kluba, najizgledniji nasljednik Scorije na klupi Istre je Ilija Lončarević. No, pored njega spominju se još i Mile Petković, te Mladen Frančić.

Inače, Istra 1961 nalazi se na 14. mjestu s devet bodova. Scorijini izabranici u 13. kola upisali su dvije pobjede i tri neodlučena rezultata.