POTRES U BEOGRADU

Hladno otpustili legendu: Ovo je sasvim novi Partizan

11.09.2015 u 12:18

Bionic
Reading

Košarkaški klub Partizan prolazi kroz katarzu u kojoj je ceh platio i uvjerljivo najveći ljubimac tamošnjih navijača

Predrag Danilović je odstupio s mjesta Partizanovog predsjednika i to je mjesto zauzeo još uvijek sjajni centar Minnesotte Nikola Peković. Robusni Crnogorac prihvatio se zahtjevnog posla vraćanja crno bijelog sastava na vrh srpske košarke, a u projekt je odlučio krenuti bez prvog trenera Duška Vujoševića.

'Upravni odbor je odlučio da treneru Vujoševiću ne ponudimo novi ugovor. Svima nam je bilo teško zbog toga, ali ovo je neki novi Partizan koji kreće iz početka. On je ispisao fantastičnu povijest koju će biti teško dostići. Što se tiče dugovanja prema njemu, pronaći ćemo rješenje i idućeg tjedna proglasiti novog trenera,' kaže za Kurir Nikola Peković i nastavlja:

'Trebat će puno vremena, strpljenje je ono čega nam sada najviše treba. Navijači i javnost trebaju to shvatiti i pomoći. Naravno da ću pomoći osobnim sredstvima, ali i svaki drugi član Upravnog odbora. Vjerojatno ću izdvojiti i više, ali to nisu svote koje su se pojavljivale u medijima. Najvažnije je da pronađemo nove sponzore,' kaže Peković pred kojim je težak zadatak. Prvenstveno, pronaći adekvatne ljude od povjerenja, jer on osobno neće moći voditi klub iz SAD-a. Igrački ugovor s Wolvesima traje mu još tri godine. 

Vujošević je na klupi Partizana u raznim mandatima sjedio čak 16 godina, osvojivši 12 nacionalnih prvenstava (prvo davne 1987. kada je imao 28 godina) i pet ABA liga. Nakon što im je Zvezda lani uzela naslov došlo je do velikog potresa u klubu tijekom kojega je postalo jasno da je Partizan premali za danilovića i Vujoševića. Na kraju su odletjela obojica i donedavni stabilni euroligaš je pred velikim izazovom.

Vujoševića neće biti moguće ponoviti, ali u Partizanu smatraju da im više ne treba