oduševio protiv Španjolske

Hit igrač Hrvatske na Euru Mislav Oršić otvorio dušu i priznao što je pomislio kada ga je izbornik Dalić dvaput poslao na tribine: Lagao bih kad bih kazao…

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 30.06.2021 12:32
  • Objavljeno 30.06.2021 u 12:30
Bionic
Reading

U dramatičnoj završnici utakmice osmine finala Eura protiv Španjolske Mislav Oršić, napadač zagrebačkog Dinama, pokazao se kao pun pogodak izbornika Zlatka Dalića. No, činjenica jest kako u prethodne tri utakmice nije dobio ni minute..

Kada je Hrvatska gubila od Španjolske 3:1 ulaskom u igri Mislav Oršić, koji je prije toga dvije utakmice proveo kao višak na tribinama, najzaslužniji je za preokret i izboren produžetak. Pet minuta prije kraja utakmice zabio je gol za 2:3, a nakon toga doslovno u zadnjim sekundama duboko u sudačkoj nadoknadi asistirao Pašaliću za 3:3.

Da je njegovu asistenciju u produžetku iskoristio Andrej Kramarić danas bi se vjerojatno pisalo o Hrvatskoj u četvrtfinalu.

No, ostaje pitanje je li zaslužio veću šansu, pogotovo jer je izvan momčadi bio Ivan Perišić koji igra na istoj poziciji…

'Ha, bilo je dobro protiv Španjolske, ali nažalost premalo. Eh, da smo zabili onu priliku u produžetku kod 3:3, da smo tada poveli možda bismo danas pričali u nekom sasvim drugom raspoloženju. Osjetilo se u tim trenucima da se lomi utakmica. Tu nismo zabili, a onda vrlo brzo, možda čak, mislim, u sljedećoj akciji, Španjolci su zabili', rekao je za Sportske novosti Oršić koji je priznao kako je jedva čekao priliku:

'Da znate samo kako sam bio napaljen kad sam ušao u igru... Do tada nisam ništa odigrao, jedva sam čekao dobiti neke minute da nešto pokušam napraviti', kazao je dodavši:

'U prve tri utakmice nisam bio u nikakvim planovima. Izbornik Dalić mi je kazao da bih mogao ući u igru protiv Španjolske, da ćemo vidjeti...'

Priznao je i kako mu je teško palo što je u prve tri utakmice bio izvan svih planova izbornika:

'Lagao bih kad bih kazao da mi nije bilo žao i da nisam bio ljut! Međutim, poštovao sam odluku izbornika. On je donio odluku da dvaput odem na tribinu, da jednom budem na klupi. Ha, netko je morao biti na tribini... Samo toliko bih rekao o tome...', između ostalog je kazao Oršić.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal