Hrvatsku poljuljao neuspjeh

Zlatko Dalić nije podnio ostavku, a njegov ostanak na klupi Vatrenih podijelio je navijače; rezultati naše ankete jasno pokazuju koliko se vjeruje izborniku

30.06.2021 u 06:36

Bionic
Reading

Pitali smo vas treba li Zlatko Dalić dati ostavku ili dobiti otkaz ili pak ostati izbornikom, a rezultati pokazuju velike podjele po ovom pitanju

Hrvatska je ispala s Eura 2020. U osmini finala je bolja od Vatrenih bila Španjolska protiv koje se previše griješilo, ali ni u skupini Hrvatska nije djelovala dobro. Kao glavni krivac označen je izbornik Zlatko Dalić koji, iako je ispunio cilj i prošao skupinu, je po mnogima trebao dati ostavku ili dobiti otkaz.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ja sam svoj cilj ostvario… Napravit ćemo sada veliku analizu, podvući crtu, razgovarat ću sa starijim igračima i ljudima u Savezu. Imam ugovor do SP-a 2022, preda mnom je cilj, a to je plasman u Katar', rekao je Dalić i tako otklonio mogućnost da će sam otići, ali nije skrivao svoju krivicu:

'Promijenio bih neke stvari, ali to neću odgovoriti. Možda nisam ostao dosljedan sebi, ali to neka ostane za mene. Javnost će se uvjeriti u to... Znate, kada ne napraviš ono što si očekivao, onda neke stvari moraš promijeniti. Preuzimam odgovornost, to je i meni škola jer kod nekih stvari nisam reagirao kako treba', rekao je Dalić.

Kao i uvijek nakon ovakvih poraza i neuspjeha, u kuloarima se već počinju spominjati imena novih hrvatskih izbornika i Dalićevih nasljednika, a za sada su debelim slovima podcrtani Robert Prosinečki, Nenad Bjelica, Igor Bišćan, Ivan Jurić, pa i Slaven Bilić.

Dalić nije dao ostavku, a za sada nije ni dobio otkaz pa će novi kandidati pričekati. Dalićev ostanak na klupi Hrvatske je podijelio navijače. Mi smo vas pitali mislite li da Dalić treba dati ostavku, a mišljenja su podijeljena. U anketi na koju je odgovorilo više od 4500 čitatelja bila su ponuđena tri odgovora.

Oni koji su uvjereni da je Dalić trebao odmah nakon utakmice sa Španjolskom dati otkaz i odgovorili s 'Da, svakako!' čine 39.5% anketiranih, a njima se priključuje i 12.5% vas koji mislite da je trebao dobiti otkaz od strane HNS-a. I dok više od pola vas koji ste glasali u anketi više ne podržava izbornika Zlatka Dalića i njegov stožer, ima i onih koji se ne slažu i to gotovo jednak broj.

Točnije, 48.1% čitatelja tportala koji su glasali u ovoj anketi smatra da nema smisla sada davati Daliću otkaz niti ga tjerati da to sam napravi, već treba dobiti još prilike i voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.