LOŠA VIJEST ZA IVICU

Hirscher uzeo i Mali i Veliki kristalni globus!

17.03.2012 u 13:24

Bionic
Reading

U pretposljednjoj utrci sezone svjetskog skijaškog kupa, Marcel Hirscher je u Schladmingu slavio u veleslalomu te tako u ukupnom poretku pretekao Beata Feuza koji nije adekvatan slalomaš, da bi u posljednjoj utrci ponovno zakomplicirao situaciju

Hirscheru je, nakon greške Feuza koja mu je oduzela bodove, trebalo drugo mjesto kako bi ga pretekao u ukupnom poretku i tako osigurao ukupnu pobjedu u svjetskom kupu. Matematički to još nije izvjesno, ali Feuz se ne snalazi u slalomu i jasno je da će Ivica Kostelić krunu najboljega predati mladom austrijskom lavu.

Austrijanci su, osim u krunjenju svog novog skijaškog 'megaaduta', uživali i u potpunoj dominaciji svoje reprezentacije. Naime, Reuchelt sa 19 i Matiz sa 20 stotinki zaostatka upotpunili su slavlje domaćina.

Hirsher je desetom (svaka čast!) pobjedom i 17. postoljem sezone osigurao i veleslalomski kristalni globus, a sve to zajedno znači da će sutra biti potpuno rasterećen i fokusiran na borbu s Ivicom Kostelićem i Andreom Myhrerom za slalomski globus. Za njegove konkurente, prvenstveno vodećeg Ivicu, bilo bi taktički lakše da Hirscheru nedostaje pokoji bod kako bi pretekao Feuza, ovako ne mora uopće kalkulirati i pokušati ostvariri 'hat-trick', najviše što jedan profilirani tehničar može. Veliki globus, ukrašen slalomskim i velslalomskim.

Ivici treće mjesto osigurava zaustavljanje čudesnog Austrijanca i podizanje novog globusa, prva vožnja je u devet sati, a odluka u 11.30 sati.