LUDNICA U KITZBÜHELU

Hirscher poklonio trijumf Neureutheru, Ivici 14 bodova

24.01.2014 u 18:05

Bionic
Reading

Marcel Hirscher je bio na korak od obrane naslova pobjednika u 'svom' Kitzbühelu no ispao je pred kraj druge vožnje i počelo je veliko slavlje Felixa Neurethera. Ivica Kostelić imao je priliku za lijepu berbu bodova, no agonija hrvatskog majstora se nastavila

Prvu vožnju postavio je Ante Kostelić i prošli su samo najkvalitetniji. od 80 vozača u prvoj vožnji njih samo 44 došlo je do cilja, a među njima nije bilo Natka Zrnčića Dima. Prvi je bio Hirscher, aunutar sekunde bili su još samo Neureuther i lijepo iznenađenje Luca Aerni. Ivica je bio sedmi, a 'sretni' 30. Švicarac Daniel Yule.

Obje utrke pratio je gust snijeg i teški uvjeti, što je mladi Yule fantastično iskoristio i plasirao se na sedmo mjesto. S vodstva ga je skinuo tek mladi norveški lav Kristoffersen koji je na kraju završio drugi nakon devetog mjesta u 'prvom poluvremenu'.

Ivica je obje vožnje odradio s vidnom mentalnom kočnicom koju izaziva bolno koljeno, što mu je donijelo ukupno 17. mjesto. na očevoj stazi bio je sedmi, no drugi nastup bio je ispodprosječan i otišla je mogućnost za 'masnim bodovima'.

U ludoj utrci u Kitzbühelu na kraju je slavio Felix Neureuther koji je mirno obranio više od sekundu i pol prednosti pred tada vodećim Henrikom Kristoffersenom, a Marcelu Hirscheru poslovična se agresija danas se nije isplatila. Održavao je prednost ispred njemačkog konkurenta, no nakon polovine staze promašio je jedna vrata i razočarao svoje Austrijance u ciljnoj ravnini.

Drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 57 stotinki zaostatka za Neureutherom, a treće Talijan Patrick Thaler sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. U redoslijedu slalomaša vodstvo je zadržao Hirscher sa 340 bodova, drugi Neureuther sada ima 310, a treći Šveđanin Mattias Hargin ima 273 boda. Kostelić je 17. sa 88 bodova. U ukupnom redoslijedu na vrhu je i dalje Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 757 bodova, drugi je Hirscher sa 735, a treći Francuz Alexis Pinturault ima 556. Kostelić je 35. sa 138 bodova, dok je Zrnčić-Dim 61. sa 60 bodova.

U subotu se u Kitzbuehelu vozi spust, dok je u nedjelju na rasporedu superveleslalom.

Sutra bi se trebao voziti legendarni spust na Streifu, a u nedjelju superkombinacija. U utorak je još na rasporedu slalom u garmischu i tada više nema tehničkih disciplina do Olimpijskih igara u Sočiju koje su apsolutni prioritet Kostelića u ovoj sezoni.