MARTINA PONOVNO MOĆNA

Hingis presretna: Daniela me izvukla iz groba

01.08.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Švicarska 32-godišnja tenisačica i bivša broj 1 Martina Hingis vratila se na WTA Tour nakon šest godina izbivanja i slavila u svom povratničkom meču u Carlsbadu

Hingis se, zasada, vratila u igri parova sa slovačkom partnerom Danielom Hantuchovom, te je nakon 51 minute slavila protiv Njemice Julije Görges i naše igračice Darije Jurak sa 6-1, 6-1. Hingis ni u jednom trenutku nije bila suočena s break-loptom na vlastitom servisu, dok je na reternu izgledala sjajno.

'Bilo je fenomenalno. Daniela me izvukla iz 'groba' i nagovorila na povratak. Trebalo je za to puno hrabrosti, no jako sam sretna što sam danas s njom ovdje. Bila sam nervozna na početku meča, no nakon prvog seta sam imala isključivo osjećaj uživanja u trenutku,' rekla je Švicarka nakon meča, te pritom otkrila na koji je način, nakon šest godina izbivanja, u sjajnoj formi:

'Jer igram mečeve u World Team Tennisu. Format je više manje isti kao i na Touru, samo nema toliko kvalitetnih protivnika. No pomaže igranje protiv tenisača. Vjerujem da mi je vraćanje servisa Andyja Roddicka puno pomoglo danas,' zaključila je Hingis.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare uoči turnira u Carlsbadu Hingis je najavila da bi se mogla odlučiti i na potpuni povratak na WTA Tour, odnosno povratak i u pojedinačnoj konkurenciji.