SVE BLIŽE ODLUCI

Hiddink do kraja sezone trener Chelseaje

10.02.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Europski i engleski nogometni doprvak Chelsea dobio je dozvolu Ruskog nogometnog saveza (RFU) za razgovore s ruskim izbornikom Guusom Hiddinkom vezane za preuzimanje dužnosti managera londonskog kluba nakon što je u ponedjeljak otpušten Luiz Felipe Scolari

Hiddink bi vodio Chelsea samo do kraja sezone, a istovremeno bi ostao ruski izbornik.

'Moram priznati da je ovo zamršena i izvanredna situacija. Kada bi bila riječ o bilo kojem drugom klubu osim Chelseaja, glatko bih odbio bilo kakvu ponudu. No, s obzirom na poseban odnos koji imam s vlasnikom Romanom Abramovičem, želio bih pomoći klubu ukoliko je to ikako moguće', kazao je Hiddink u razgovoru za britansku izvještajnu agenciju Reuters.

Na upit podrazumijeva li se kao 'pomoć' i status posebnog savjetnika, Hiddink je odgovorio:

'Ne, preuzeo bih punu ulogu managera, ali samo do kraja sezone. Naravno, kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, bio bih s ruskom reprezentacijom, ali u to vrijeme ionako nema klupskih natjecanja. Već sam obavljao dva posla u isto vrijeme, kada sam bio trener PSV-a i izbornik Australije, tako da znam u kakvoj ću se situaciji naći'.
Hiddink je dodao kako mu je ipak prioritet posao ruskog izbornika.

'Neću napustiti klupu Rusije. Kada sam preuzeo tu dužnost, radilo se o dugoročnom projektu i ne želim otići nedovršena posla', kazao je Hiddink.