DINO I JOKE KOD PERASA

Hezonja puca od samopouzdanja; o izborniku ni riječi!

11.03.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Krajem siječnja doznali smo protiv koga će hrvatska košarkaška reprezentacija igrati na kvalifikacijskom turniru u Torinu gdje će pokušati izboriti Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Međutim, još se ne zna tko će biti na klupi Hrvatske: Velimir Perasović, Neven Spahija ili netko treći. Ali zato je poznato kako neki igrači jedva čekaju kvalifikacije, a među njima je svakako i 21-godišnji Mario Hezonja

Podsjetimo, hrvatska košarkaška reprezentacija svrstana je u skupinu u Torinu (igra se od 4. do 10. srpnja) gdje će joj suparnici biti domaćin Italija, Tunis, Grčka, Meksiko i Iran. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI. S američkim Hrvatima s portala CroatianSports.com o toj je temi otvoreno govorio i samouvjereni rookie Orlando Magica Mario Hezonja.

'Ne, da budem iskren, nisam zadovoljan trenutnim stanjem, no to će se sve popraviti ako se svi budemo držali zajedno i shvatimo da smo trenutno u lošoj situaciji. Sad moramo proći kvalifikacije prije Olimpijskih igara. Ondje ćemo igrati protiv jakih momčadi, poput Italije i Grčke, a tu je i Tunis. Još nas dvije momčadi čekaju u drugoj grupi... Bit će teško, ali moramo ozbiljno pristupiti igri te dati sve od sebe', kazao je Hezonja, dodavši na temu Rija:

'Na našim je leđima, a posebno na mojima, vratiti košarku hrvatskom narodu jer ljudi to zaslužuju', kazao je smirenim glasom Hezonja koji u prvoj NBA sezoni prolazi vrlo teško razdoblje jer ne igra koliko je očekivao.

Komentar nije potreban. Hezonja zaista puca od samopouzdanja i sada to treba demonstrirati na terenu u hrvatskom dresu!

Rađa i Vranković kod Perasovića

Put španjolske Vitorije uputili su se predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Joke Vranković kako bi predsjednika kluba Laboral Kutxa, koji trenutačno vodi Velimir Perasović, zamolili da im izađe ususret kako bi Hrvatska imala novog (starog) izbornika.

'Ne da mislim - nego znam da sam spreman igrati na poziciji plejmejkera za hrvatsku reprezentaciju! Treneri u toj priči nisu previše važni jer ćemo mi igrači odlučiti što je najbolje. Razmišljao sam i prošle godine o tome i pitao sam se treba li nam uopće klasični plejmejker ako smo Dario (Šarić) i ja na terenu. Pa tko će nas čuvati? Mislim da nam Amerikanac na poziciji plejmejkera nije potreban u reprezentaciji', kazao je sredinom veljače Hezonja poslavši tako jasnu poruku svim trenerima te, naravno, novom (starom) hrvatskom izborniku Velimiru Perasoviću.

U opširnom intervjuu, u kojem je na pitanja novinara odgovarao na engleskom, dotakao se još razlike između europske i NBA košarke. Pokušao je objasniti zašto na dresu nosi Jordanov broj 23, a jedna od tema bio je i nogomet. Tako je ispričao kako je u rodnom Dubrovniku navijao za Hajduk ('Tamo su svi za Hajduk!'), a kada se preselio u Zagreb odlazio je često na utakmice Dinama 'zbog odlične atmosfere'. Otkrio je i kako mu je dobar prijatelj nogometaš Alen Halilović s kojim dosta razgovara o nogometu i košarci te kaže kako se 'često čuju.' Ali o izborniku ni riječi...

Cijeli videointervju možete pogledati u prilogu.