MANDŽO S TRI KRUNE

Heynckes otišao sa stilom, Bayern osvojio sve!

01.06.2013 u 22:22

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna pobjednici su DFB-Pokala. U finalu igranom u Berlinu su sa 3-2 savladali Stuttgart i tako kompletirali osvajanje trostruke krune u sezoni - prvenstvo, Kup i Liga prvaka

Bayern je imao potpunu kontrolu susreta u svojim nogama, a onda je u završnici dopustio Stuttgartu da dođe na samo gol zaostatka. 'Švabe' se ipak nisu uspjele i u potpunosti vratiti u egal

U 36. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za Bayern nakon prekršaja Ibrahima Traorea nad Philippom Lahmom. Siguran izvođač bio je Thomas Müller.

U 48. i 61. minuti Bayern je zabio svoja dva preostala gola, a oba je puta strijelac bio Mario Gomez koji je dobio prednost ispred Marija Mandžukića u udarnoj postavi. Kod prvog je gola Gomezu asistirao Lahm, a kod drugog Müller. Hrvatski napadač zamijenio je Gomeza minutu nakon njegovog drugog gola, a u sudačkoj je nadoknadi kažnjen žutim kartonom.

Snimka još jednog njemačkog spektakla i novog trijumfa Bayerna


Oba gola za Stuttgart zabio je Martin Harnik u razmaku od devet minuta drugog poluvremena.

Bayernu je ovo 16. naslov u povijesti DFB-pokala, prvi nakon 2010. godine, a njegovim osvajanjem postali su prva njemačka momčad sa osvojenom trostrukom krunom. Stuttgart je ostao na tri naslova, a posljednjeg su osvojili 1997.

DFB-Pokal, finale:
Bayern - Stuttgart 3-2 (Müller 37-11m, Gomez 48, 61 / Harnik 71, 80)