STRAŠNI REAL

Hat-trick Cristiana Ronalda, sjajna asistencija Modrića

30.09.2012 u 22:03

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala u 6. su kolu Primere uvjerljivo slavili na Santiago Bernabeu protiv povratnika u prvoligaško društvo, Deportiva, sa 5-1

Hrvatski nogometaš Luka Modrić je počeo još jednom od prve minute za Real, a ovom prilikom na poziciji zadnjeg veznog igrača (umjesto Xabi Alonsa). Najbolji je potez Modrić napravio u 38. minuti kada je sjajno u prostor, između trojice igrača Deportiva, poslao loptu Angelu di Mariji koji je zabio za tada 2-1.

Taj je pogodak Di Mario potvrdio glavom, nakon što mu je vratar Deportiva obranio prvi udarac, a bio je to Argentincu prvi pogodak glavom nakon listopada 2010. godine.

Inače, Deportivo je poveo (gol Rikija u 16. minuti), ali je do kraja Real dominirao i uvjerljivo pobijedio. Real je izjednačio iz jedanaesterca kojeg je iznudio Di Marija, što mu je bio sedmi iznuđeni jedanaesterac u posljednje tri sezone, te je po tome rekorder u Primeri. Recimo i da je to bio prvi dosuđeni jedanaesterac za Real na Bernabeuu još od veljače ove godine, a prošle sezone.

Imao je Real dva penala na ogledu, a oba je realizirao Cristiano Ronaldo što mu je uz još jedan pogodak donijelo hat-trick (jedini uz Falcaa). Inače, slavio je Ronaldo svoje pogotke. Real je ovim slavljem došao do sedme uzastopne domaće pobjede protiv Deportiva što mu je rekordni niz u povijesti protiv tog suparnika.

Modrić je igrao do 58. minute, a osam minuta prije toga je zaradio žuti karton.