bundesliga

Harry Kane odveo Bayern do nove pobjede, ali Bayer i dalje ima četiri boda više

17.12.2023 u 22:12

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 15. kola Bundeslige nogometaši Bayerna su lako osvojili domaće bodove, na Allianz Areni su svladali Stuttgart 3:0

Igrač utakmice ponovno je bio Harry Kane koji je postigao uvodna dva gola za Bayern, u 2. i 55. minuti. Ove sezone već je šesti put u Bundesligi Kane zabio dva ili više gola na jednom susretu. Sve je zaključeno golom južnokorejskog nogometaša Min-Jaea u 63. minuti.

Već je nakon prvog dijela moglo biti tri gola prednosti za Bayern budući da su domaćinu dva gola poništena nakon VAR pregleda.

Ovom pobjedom Bayern je smanjio zaostatak za vodećim Bayerom. Bavarci trenutačno imaju četiri boda manje, ali i jednu utakmicu manje. Stuttgart je ostao četvrti te od Bayera ima osam bodova manje.

  • +7
Bayern - Stuttgart, Bundesliga, 17.12.2023. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

S odličnim igrama ove sezone u Bundesligi su nastavili nogometaši Bayera koji su na domaćem terenu u Leverkusenu pobijedili Eintracht 3:0. Vodeća momčad lige povela je već u 14. minuti kada je Boniface zatresao suparničku mrežu, a utakmica je prelomljena početkom drugog dijela s nova dva gola domaćina. Prvo je Frimpong zabio u 51. za 2:0, dok je priča zaokružena u 57. minuti kada je odlični Wirtz postigao gol za konačnih 3:0.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu, dok je za goste iz Frankfurta od 64. minut zaigrao Hrvoje Smolčić.

U prvom nedjeljnom susretu 15. kola nogometaši Freiburga su pred svojim navijačima svladali Koln 2:0. Treća je to prvenstvena pobjeda u nizu Freiburga i treći put nije primio gol. Prije ove nedjelje s minimalnih 1:0 je slavio na gostovanjima kod Mainza i Wolfsburga.

U 62. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Chabot zaradio drugi žuti karton. Igrača više Freiburg je golom naplatio točno deset minuta kasnije, a gol za 1:0 je dao austrijski reprezentativac Michael Gregoritsch. Sve je zaključeno u 95. minuti kada je Gregoritsch asistirao, a glavom za konačnih 2:0 je zabio Sallai, Freiburg je skočio na šesto mjesto ljestvice, dok je Koln trenutačno na 15. mjestu.

Standings provided by Sofascore