VELIKA BRIGA ZA LEWISA

Hamiltonu sada prijeti scenarij koji bi mu potpuno uništio reputaciju!

12.07.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon što mu je prošle sezone naslov prvaka preoteo timski kolega Nico Rosberg, Lewis Hamilton sve češće kaska na stazi i za Valtterijem Bottasom, a ako Finac završi ispred njega u ukupnom poretku, to će jako loše utjecati na reputaciju trostrukog prvaka svijeta...

Nakon debakla u dvoboju s Rosbergom, 32-godišnji Britanac očekivao je lakši posao ove sezone s Valtterijem Bottasom koji nikad prije nije vozio vrhunski F1 bolid i očekivalo se njegovo duže razdoblje prilagodbe u Mercedesu.

  • +6
Formula 1 Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, Finac iz utrke u utrku vozi sve bolje i bolje, a već je u tri navrata deklasirao Lewisa Hamiltona. Prvi put se to dogodilo u Sočiju gdje je Bottas ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri, a kolega se nije našao niti na pobjedničkom postolju. U Monaku je viđeno nešto slično: Valtteri je startao iz prvog startnog reda, a Lewisa nije bilo ni blizu.

Ove nedjelje na Red Bull Ringu Hamilton je po treći put deklasiran od strane Bottasa i sada je među njima samo 15 bodova razlike u ukupnom poretku. Bio bi Valtteri i bliže da mu nije naređeno da se makne Lewisu u Bahreinu ili da nije bilo onog nespretnog sudara s Raikkonenom u Barceloni.

'Ako pogledate rezultate, on ima i odustajanje ove sezone i može se reći da je odradio bolji posao od mene,' iskreno je priznao Lewis Hamilton kojem prijeti crni scenarij: poraz drugu sezonu u nizu od timskog kolege u ukupnom poretku koji bi narušio njegovu reputaciju najveće zvijezde Formule 1.

Što je najvažnije za Bottasa, njegov šef Toto Wolff odlučio mu je dopustiti borbu za titulu prvaka svijeta, ali i produžiti ugovor još jednu sezonu.

'Spasio nas je u Austriji,' kaže pak član uprave momčadi Niki Lauda, a u Mercedesu sada svi vjeruju u Finca koji zaostaje 35 bodova za vodećim Vettelom...