PROBLEM ZA LEWISA

Hamiltona čeka kazna, u Belgiji će startati zadnji

24.08.2016 u 19:10

Bionic
Reading

Mercedes je blizu odluke da Lewisa Hamiltona opskrbi potpuno novim dijelovima motora, zbog čega će biti kažnjen startom sa samog dna poretka, jer je ranije u sezoni već ispucao dopuštene promjene pogonske jedinice...

Aktualni svjetski prvak možda je preokrenuo situaciju u ukupnom poretku i prešao Nicu Rosberga, no još uvijek borba za titulu nije riješena. Stvari bi se mogle zakomplicirati u Belgiji, jer Lewis Hamilton vrlo će vjerojatno startati s posljednje pozicije.

Radi se o promjeni dijelova motora koja je Britancu nužna kako bi bio konkurentan u drugom dijelu sezone. No, već ranije je potrošio dopuštene zamjenske dijelove, a njih je ukupno pet za svaki segment motora.

Mercedes se sprema na takav potez u Belgiji jer je Spa na glasu kao staza na kojoj je najlakše pretjecati pa Lewisu start sa samog dna neće biti toliki hendikep.

Zasad je nepoznato što će sve promijeniti na njegovom motoru, ali stručnjaci vjeruju da će to biti barem tri dijela, a Hamilton će morati startati s 20 ili više pozicija unazad, što zapravo znači iz zadnjeg reda.

Takav scenario jamči nam atraktivnu utrku s mnogo pretjecanja. Hamiltonu će trebati sigurnosni automobil na stazi sredinom utrke ako želi pobijediti Rosberga, a bit će zanimljivo vidjeti može li u eventualnoj 'normalnoj' utrci dostići i prestići vozače Red Bulla te Ferrarija...