SLAVLJE KOD KUĆE

Hamilton: Vratio sam se i opet sam mu blizu!

06.07.2014 u 18:49

Bionic
Reading

Nakon pobjede na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu Lewis Hamilton smanjio je zaostatak za vodećim Nicom Rosbergom na samo četiri boda poslije devet utrka...

U prilog je Hamiltonu apsolutno išlo Rosbergovo odustajanje zbog kvara mjenjača, njegovo prvo ovosezonsko.

'Pobijedio sam danas i vratio se bodovno. U zaostatku sam od početka sezone nakon gubitka bodova u prvoj utrci i bilo je jako, jako teško. Sada osjećam da sam se vratio i da sam blizu. S ritmom koji sam imao danas osjećam da se mogu usredotočiti na ostatak sezone,' rekao je Lewis Hamilton

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Danas sam od početka osjećao da imam istu brzinu kao Nico i lovio sam ga kao nikad prije. Veselio sam se bitci kotač uz kotač, ali siguran sam da ćemo ih imati u budućnosti.'

Potom je Hamilton komentirao slab nastup na kvalifikacijskom treningu u subotu i lošu odluku da propusti posljednji krug.

'U subotu sam dobio udarac i morao sam se podići. Ne smiju mi se događati takve situacije. U posljednje dvije utrke imao sam brzinu za pole-position, ali otežao sam sam sebi i pokušat ću to ne ponoviti u budućnosti. Pretvoriti prazninu i negativnost u nešto pozitivno danas je bio moj glavni prioritet,' zaključio je Hamilton.

Drugo mjesto ostvario je Valtteri Bottas, što mu je najbolji plasman u karijeri.

'Na pravom smo putu, ostaje nam još samo jedan korak naprijed. Ekipa je odradila sjajan posao da bi bolid bio tako brz. Bio je užitak voziti ga. I dalje je Mercedes ispred nas, ali na pravom smo putu,' izjavio je mladi Finac.

Trećeplasirani Daniel Ricciardo nadmudrio je ponovo Vettela, ovaj put ulaskom manje u boks.

'Rekao sam ekipi putem radio veze da pokušaju nešto drukčije, jer nemamo brzinu. Izdržali smo do kraja. To je sjajno. Definitivno jedan od mojih boljih rezultata ove godine,' kaže trećeplasirani u ukupnom poretku.


Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106