silverstone u problemima

Hamilton strahuje da će ostati bez omiljene utrke: Neću dopustiti da se to dogodi

09.07.2019 u 09:02

Bionic
Reading

Lewis Hamilton zabrinut je zbog glasina da bi Formula 1 mogla ostati bez utrke u Silverstoneu i spreman se boriti za njezin opstanak dok je god član elitnog automobilističkog natjecanja…

Nakon skromnog nastupa u Austriji i osvojenog petog mjesta, ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10) očekuje se da će aktualni peterostruki prvak Formule 1 ponovo doći na svoje.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lewis Hamilton u Silverstoneu je imao pregršt nastupa u svojoj karijeri i skupio je dosad pet pobjeda, a iako ga je Sebastian Vettel uspješno porazio prošle godine, uvijek na Veliku nagradu Britanije dolazi kao favorit za pobjedu.

Međutim, unatoč popularnosti koju ima na Otoku, kao i pojavi novih mladih britanskih zvijezda Landa Norrisa i Georgea Russella, pojavile su se glasine da bi Silverstone mogao izgubiti svoje mjesto u Formuli 1, zbog visokih troškova organizacije koje su problem sve većem broju utrka, pa trenutno vise čak i staze u Barceloni, Monzi i Hockhenheimu, dok je Mexico City gotovo već otpisan.

Hamilton naravno ne želi ni čuti o gubitku Silverstonea.

'To je ultimativna staza. Nikad je ne smijemo izgubiti. Ako je izgubio, Formula 1 će izgubiti dio svoje esencije,' zavapio je Lewis Hamilton u intervjuu za Sky Sports i dodao:

'Dok god sam tu, borit ću se za nju. Ovdje dolazi najviše navijača u cijeloj sezoni, nema šanse da ću dopustiti da se to dogodi. Moramo se za to boriti.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Silverstone se u kalendaru Formule 1 pojavio već 1950. godine, a od 1987. godine do danas redovito je mjesto održavanja Velike nagrade Britanije…