sve je riješeno

Hamilton pokazao Vettelu i Ferrariju da nisu dostojni osvajanja titule prvaka svijeta

17.09.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Impresivnim trijumfom u Singapuru Lewis Hamilton povećao je vodstvo u ukupnom poretku na 40 bodova, a usput pokazao Sebastianu Vettelu i Ferrariju da jednostavno nisu dovoljno dobri da osvoje titulu ove sezone...

Nakon što je 'ukrao' talijanskoj momčadi trijumf u Monzi, Lewis Hamilton ove nedjelje ponovo je trijumfirao tamo gdje se to nije očekivalo. Mercedesov bolid posljednje dvije godine nije bio konkurentan na uličnim utrkama, ali u rukama 33-godišnjeg Britanca funkcionira besprijekorno u bilo kakvim uvjetima pa je trijumf ostvaren i u Singapuru.

  • +10
Formula 1, VN Singapura Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Može vas Hamilton živcirati zbog glumljenja zvijezde na crvenom tepihu i ponekad razmaženih izjava, ali na stazi Marina Bay pokazao je svima da mu u Formuli 1 trenutno nema ravnog. Njegov kvalifikacijski krug bio je spektakularan, a u utrci je po velikoj vrućini i vlagi odradio besprijekoran posao i zasluženo povećao prednost u ukupnom poretku na 40 bodova.

'Potpuno sam potrošen. Ovo je bila tako duga utrka, osjećao sam kao da je najduža u mom životu i drago mi je da je završena. No, na kraju se osjećam blagoslovljeno,' izjavio je Lewis Hamilton koji je po 69. put u karijeri prošao ciljem kao prvi i polako se približava rekordu Michaela Schumachera koji je u Formuli 1 trijumfirao 91 put.

S druge strane, Sebastian Vettel i Ferrari ponovo su razočarali. Svoje najbolje prilike čini se kao da su prokockali ranije u sezoni, a sada kad se Mercedes posložio i riješio probleme koje je imao ponovo je klasa iznad talijanske momčadi.

U Singapuru je Vettel zabrljao na kvalifikacijama, Ferrari taktikom u utrci. Nedostojno titule prvaka ove godine.

'Uvijek ću braniti ekipu. Pokušali smo biti agresivni. Kad to upali, to je sjajno. Ovaj put nije i to smo gadno promašili pa treba to istražiti,' izjavio je Sebastian Vettel nakon utrke koji je u boksu izgubio drugo mjesto od Maxa Verstappena, dok je njegov timski kolega Kimi Raikkonen odradio još jednu prosječnu utrku na petom mjestu.

Ferrariju definitivno treba Charles Leclerc da ga prodrma i dobro je što ga dovodi u momčad već sljedeće sezone. Na ovaj način protiv Hamiltona ne mogu do titule na koju čekaju još od davne 2007. godine...