HORNER OTKRIO

'Hamilton je očajnički htio voziti za Red Bull!'

19.01.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Christian Horner tvrdi da je Lewis Hamilton 2012. godine očajnički htio zamijeniti McLaren s Red Bullom, a pridružiti se 'bikovima' bila mu je želja sve dok nije potpisao za Mercedes...

Britanski 31-godišnji trostruki F1 prvak zaradio je divljenje ljubitelja elitnog automobilističkog natjecanja kada je tada konkurentni McLaren zamijenio problematičnim Mercedesom 2013. godine, čime je pokazao da je čovjek s vizijom koji je predvidio velike promjene koje su se kasnije dogodile u Formuli 1.

No, čini se da Hamilton ipak nije vidio Mercedes kao svoj prvi izbor kad je odlučio pobjeći iz Wokinga. Tako barem tvrdi ravnatelj Red Bulla.

'On je očajnički htio voziti za našu ekipu. Htio je 2012. godine doći i voziti za nas, ali nismo nikako mogli njega i Sebastiana zajedno smjestiti. Također je bio željan prelaska kod nas prije nego što je potpisao za Mercedes,' izjavio je Christian Horner u intervjuu za F1 Racing magazin.

'McLaren je bio jako brz 2011. i 2012. godine i smatrali smo da je bolje za nas da ode u Mercedes nego da bude tamo, kad ga već ne možemo dovesti. Zato sam hrabrio Nikija Laudu da ga dovede i tako oslabi McLaren. Nisam predvidio da će Mercedes postati takva sila kakva je danas,' priznaje šef Red Bulla čija je momčad zbog problema s Renaultovim V6 turbo motorima ispala iz igre za osvajanje naslova.

Hamilton je tako izbjegao odluku koja bi mu vjerojatno uskratila naslove prvaka kojima se okitio u posljednje dvije sezone...