OPET U ŠPANJOLSKOJ

Halilovića ovdje cijene i igra protiv Reala, Barcelone...

26.01.2017 u 17:57

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš, 20-godišnji Alen Halilović, koji je od ove sezone bio igrač njemačkog HSV-a, ali bez prave prilike i minutaže, dogovorio je posudbu do kraja sezone sa španjolskim Las Palmasom

Nakon mučenja na klupi, a potom i na tribinama, Alen Halilović bio je prisiljen na novi veliki potez u karijeri.

Imao je takvih već puno jer kao klinac prihvatio je ponudu velike Barcelone te se otišao kaliti u drugu momčad ovog kluba.

Potom je prihvatio opciju posudbe u Sporting iz Gijona, gdje je bio jedan od ključnih igrača u očuvanju statusa kluba u Primeri Division.

Zahvaljujući tim nastupima, izborio se za status reprezentativca na Čačićevom popisu. Međutim, iz razloga znanih samo izborniku, na Euro u Francusku nije putovao. Izbornikovo opravdanje bilo je 'bolje mu je da vrijeme iskoristi za treninge i da se nametne u novom klubu'.

Istina, taman u to vrijeme, Halilović je potpisao ugovor s HSV-om, koji je platio pet milijuna eura odštete Barceloni, ali i ostavio mogućnost katalonskom klubu prvokupa.

Međutim, kako Halilović priliku u HSV-u nije dobio, jer odigrao je svega 138 minuta u šest izlazaka na njemačke travnjake, jasno je bilo da Halilović mora napraviti nešto drastično u karijeri. na svu sreću, u Španjolskoj je ostavio sjajan dojam i nekoliko ga je klubova željelo u svojim redovima.

Na kraju se Halilović odlučio za Las Palmas, gdje će mu biti i nešto lakše upoznavanje sa sredinom i suigračima jer u toj je momčadi Marko Livaja. Klub s Kanara trenutno je 11. od 20 klubova, a 1. ožujka odnosno 14. svibnja igra i protiv najjačih španjolskih klubova, Reala odnosno Barcelonce. Vjerujemo, s Halilovićem u sastavu.

Prema napisima španjolskih i njemačkih medija, koji je već ispraznio svoj ormarić u Hamburgu te u četvrtak odletio u Las palmas, hrvatski bi reprezentativac tamo trebao biti do lipnja, uz naknadu od milijun eura HSV-u.

Ako Alen zadovolji ukus čelnika novog kluba, Las Palmas bi u ljeto uplatio dodatnih četiri milijuna eura.