MOŽE LI PROTIV ROONEYJA?

Hajduku treba nešto posebno da prekine ružnu seriju u koju je upao!

04.08.2017 u 15:02

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u posljednja su tri izdanja Europske lige zapeli na posljednjoj prepreci uoči grupne faze, a ovaj put tamo ih čeka moćni Everton predvođen Wayneom Rooneyjem. Može li splitski klub prekinuti crnu seriju? Koliko ćemo imati predstavnika u Europi ove jeseni?

Hajduk pod trenerom Carrillom djeluje odlično ove sezone, što je potvrdio izbacivanjem bugarskog Levskog i danskog Brondbyja u Europskoj ligi, no ždrijeb posljednje runde kvalifikacija htio je da splitski klub izvuče engleski Everton, jedan od najtežih mogućih suparnika.

  • +20
Hajduk - Brondby, 3. pretkolo Europske lige Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Splićani već godinama dolaze do posljednje runde kvalifikacija i tamo ispadaju. Koban je bio Dnjipro u zadnjem pretkolu 2014. godine, a onda i Slovan Liberec godinu kasnije. Prošle sezone Hajduk je bio najbliže prolasku dalje, no boljim izvođenjem penala Maccabbi ga je ipak na Poljudu izbacio.

Je li vrijeme za prekinuti crnu seriju? Hajdukova momčad čini se zrela i spremna za europski iskorak, ali ovako jakog suparnika nije imala još od Stoke Cityja 2011. godine i s Englezima nema lijepa iskustva iz prošlosti.

U svakom slučaju, protiv Waynea Rooneyja i društva trebat će Splićanima nešto posebno da prođu dalje, ali olakotna okolnost je ta da je uzvrat 24. kolovoza na Poljudu pa bi nošeni fanatičnim navijačima Carrillovi igrači mogli dati i više od svog maksimuma te se tako približiti senzaciji.

  • +2
Europska liga, 3. pretkolo: Odds - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Anders Hoven/PIXSELL

Što se ostalih hrvatskih klubova tiče, oni mogu biti zadovoljni. Rijeka je izvukla grčki Olympiacos u Ligi prvaka, što nije idealno, ali i u slučaju poraza nastavlja svoj europski put. Dinamo bi pak po običaju mogao ući u grupnu fazu jer će igrati sa svojom 'mušterijom', albanskim Skenderbeuom, dok je Osijek izbacivanjem PSV-a zaslužio malo lakši ždrijeb i to je i dobio. Austria iz Beča momčad je po mjeri, sa slabostima i vrlinama poput Zekićeve pa će odlučivati nijanse.

Jednog predstavnika u Europi tijekom jeseni ćemo sigurno imati, a izgledno je da bi mogli imati dva ili tri, možda i četiri. Za Hrvatsku to je iznad očekivanja i najava boljih vremena klupskog nogometa...

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL