UKRAJINCI ZA ČAST

Hajdukovci uz baklje ukrasili navijački mural i obećali...

03.08.2016 u 21:53

Bionic
Reading

Trener Hajduka Marijan Pušnik najavio je kako će njegova momčad u četvrtak na Poljudu u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv ukrajinske ekipe Oleksandrija igrati na pobjedu, te dovršiti posao zaopočet u prvoj utakmici prije tjedan dana u Ukrajini kada su Splićani pobijedili 3:0

Nogometaši Hajduka, trener Marijan Pušnik i predsjednik Ivan Kos potpisali su se na višemetarskom muralu s klupskim obilježjima naslikanom na zidu stambene zgrade u splitskom kotaru Sućidar.

Mural su naslikali stariji članovi navijačke skupine Torcida, odnosno navijači veterani Tonći Kostović i Ivica Radnić koji su na taj način željeli iskazati svoju privrženost klubu. To je po prvi puta da se kompletna momčad Hajduka potpisuje na nekom od brojnih murala Hajduka koji krase Split.

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos je rekao kako ovim činom momčad Hajduka pokazuje svoju bliskost narodu i navijačima.

'Uvijek želimo pokazati da smo narodni klub i želimo biti bliski svakom navijaču ne samo u Splitu nego i u regiji,' kazao je Kos.

Jedan od autora murala, Tonći Kostović naglasio je kako su je kazao kako su muralom željeli doprinijeti da taj splitski kvart, u kojem je mnoštvo navijača Hajduka, izgleda, kako se izrazio, što hajdučkije.

'Želimo nastaviti pobjednički niz i samouvjereni smo, ali istodobno ćemo igrati maksimalno ozbiljno, oprezno i koncentrirano,' rekao je Pušnik na konferenciji za novinare u srijedu na večer.

Pušnik je istaknuo kako su igrači Hajduka spremni kao 'puška' za uzvratnu utakmicu protiv Oleksandrije.

Branič Hajduka Hrvoje Milić je upozorio kao u uzvratu moraju biti oprezni unatoč visokoj pobjedi u prvoj utakmici.


'Mi smo ozbiljno shvatili uzvratnu utakmicu na Poljudu i zaboravili rezultat iz prve utakmice te smo detaljno analizirali igru Oleksandrije kako ne bi dozvolili nikakvo iznenađenje. Treba biti oprezan, ali mi idemo na pobjedu jer je to važno zbog navijača i koeficijenta Hajduka u Europi,' poručio je Milić.

Trener Oleksandrije Volodinir Šaran je rekao kako će njegova momčad u Splitu igrati za čast Ukrajine.

Utakmica između Hajduka i Oleksandrije igrat će se u četvrtak u 20:30 sati na stadionu Poljud.