UZVRAT U NORVEŠKOJ

Hajdukova dva lica ove sezone; što možemo očekivati večeras?

06.08.2015 u 16:11

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige Hajduk protiv norveškog Stromsgodseta (19:00) brani 2:0 s Poljuda. Iako su prije tjedan dana odigrali taktički sjajnu utakmicu Burićeva momčad u posljednjem je kolu MAXtv Prve lige protiv Slaven Belupa ponovno ostavila loš dojam.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Hajduk od samog starta nove sezone oscilira s izvedbama, od očajnih kao protiv Istre i Slaven Belupa pa do onih sjajnih kakve je Burićeva momčad demonstrirala protiv Dinama i upravo Stromsgodseta na Poljudu pred tjedan dana. Oscilacije nisu ništa čudno za momčad kojoj su nositelji igre golobradi mladići poput Balića i Vlašića, no one su nešto što trener definitivno želi čim prije eliminirati.

Na Poljudu je protiv Stromsgodseta mlada momčad Hajduka odigrala taktički fenomenalnu utakmicu u kojoj su prestrašeni suparnici teško dolazili do prilika, a iznimno vrijedan rezultat u drugom su poluvremenu golovima donijeli Balić i Kiš. Nakon susreta hrvatski su mediji bili prepuni hvale za zrelu igru Hajduka, no hvalospjevi nisu dugo trajali jer je samo par dana kasnije na Poljudu Burićeva momčad ponovno pokazala svoje drugo loše lice u prvom poluvremenu protiv Slaven Belupa.

Jasno je da Burić ne smatra da je pitanje prolaska u sljedeću rundu natjecanja riješeno:

'Trebamo pokušati iznenaditi protivnika. U našoj igri mora biti raznolikosti, naš sustav je pokazao da smo u stanju braniti se i voditi igru. Naša momčad trenutno nema strpljenja, ona želi napasti, a onda protivniku otvaramo previše prostora. Nemamo strpljenja za neke stvari koje bi trebale doći, pa neke odluke budu i pogrešne. Treba se stabilizirati. Svjesni smo važnosti utakmice, osjeća se napetost i pozitivni naboj.'

Igrači Hajduka nemaju većih problema s ozljedama, no treba istaknuti da zbog ozljede mladi veznjak Roguljić nije otputovao u Norvešku i da će ga u početnom sastavu navjerojatnije zamijeniti Maloku koji je oduševio lijepim golom protiv Slaven Belupa. Pretpostavlja se da će u vrhu napada u 4-1-4-1 sustavu Olhandza ponovno dobiti prednost pred raspoloženim golgeterom Kišom. Trener Hajduka je napomenuo da njegovu momčad neće iznenaditi umjetna travnata podloga u Norveškoj i da su se za takve uvjete pripremali još u Splitu.

Stromsgodset nije oduševio na Poljudu ponajviše zbog pretjerano defanzivnog stava u kojem su prilike tražili gotovo isključivo iz kontranapada. Iako su Norvežani u prvom poluvremenu pogodili okvir Kalinićevog gola, te unatoč golu primljenom u sudačkoj nadoknadi, činjenica je da su s obzirom na prikazano na Poljudu dobro i prošli s konačnih 2-0. Bez obzira na loš rezultat iz prve utakmice, Stromsgodset definitivno nije momčad koju bi se trebalo podcijeniti što su demonstrirali i u nedjeljnom prvenstvenom kolu. Naime, na gostovanju kod Tromsa nisu primili pogodak dok su suparničku mrežu tresli čak šest puta.


S dva gola u tom je susretu briljirao mladi Fossum koji je najavio uzvrat s Hajdukom:

'Bit će to užasno teška utakmica. U Splitu smo nažalost odigrali jako loše, no što je tu je. Pokušati ćemo dati sve od sebe i probati napraviti sve da nadoknadimo ovaj zaostatak. Protiv Tromsoa smo pokazali da znamo igrati napadački i da možemo biti efikasni, te nam je upravo taj susret pokazatelj kako postaviti igru protiv Hajduka. Budemo li se držali dogovorenog i ukoliko nas sreća pomazi, sve je moguće.'

Treba napomenuti da se treneru Ingebretsenu na raspolaganje vraćaju najbolji braniči, reprezentativac Kim Andre Madsen i Lars Vilsvik. Oba navedena igrača očekuju se u igri odmah od prve minute.