pouka za mlade

Hajdukov veznjak svojim potezom razočarao navijače: Ovako se ne pucaju penali...

31.03.2019 u 09:03

Bionic
Reading

Mijo Caktaš nije se proslavio izvođenjem kaznenog udarca u dvoboju protiv Istre ove subote, a još jednom je potvrđeno da nadmudrivanje golmana 'panenkom' nije pravi način kako realizirati izboreni penal...

Hajduk je u Puli ostvario važnu pobjedu i tako skočio na diobu trećeg mjesta na ljestvici, što bi ga odvelo sljedeće sezone u Europu.

  • +3
HT Prva liga, 26. kolo: Istra - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

No, moglo je biti i drugačije da je Istra kaznila brojne promašaje Splićana koji su tek u završnici golom Gyurcse iz slobodnjaka potvrdili pobjedu u sudačkoj nadoknadi.

Najgori gaf dogodio se Hajduku u 65. minuti, kada je nakon igranja rukom Rodrigueza Mijo Caktaš dobio priliku s bijele točke udvostručiti prednost, ali potpuno je zabrljao. Odlučio se nadmudrivati s Čondrićem, potkopati loptu i pokušati izvesti 'panenku', ali golman Istre ga je pročitao i s lakoćom obranio njegov udarac.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Bio je to možda i najgore izvedeni penal ove sezone u HT Prvoj ligi, a također i dobra pouka mladim nogometašima da se ono što je pokušao izvesti Caktaš ne radi u natjecateljskim utakmicama.

Naime, želja ispasti 'frajerom' nadmudrivši golmana laganim udarcem uvukla se u mnoge igrače, ali kad je u pitanju efikasnost realizacije kaznenog udarca, 'panenka' je definitivno najmanje sigurna opcija.

Čak se i veliki Francesco Totti jednom prilikom osramotio pokušavajući izvesti nešto slično pa bi treneri novih generacija trebali strogo kažnjavati ovakve udarce, jer cilj penala je pretvoriti ga u pogodak, a ne ispasti faca...

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo