pred 30.000 navijača

Hajduk u teškoj misiji protiv Evertona, ali Carrillo zna kako do čuda

24.08.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Pred nogometašima Hajduka (stadion Poljud, 21 sat), uzvartna je utakmica play-offa Europske lige, a u kojoj će 'bili' pokušati dostići prednost Evertona 2:0 iz prve utakmice

Hajduk je prošlog tjedna ostavio solidan dojam u Liverpoolu, no iskusna momčad Evertona znala je iskoristiti pogreške Carrillove momčadi i uzvrat čeka s velikom prednošću od dva gola razlike. Navijači Hajduka vjeruju da je moguće nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice pa je Poljud rasprodan u rekordnom roku. Dočekati će Everton paklena atmosfera na stadionu, no za prolaz će Carillu trebati savršena utakmica braniča i iznimno raspoloženi ofenzivci. Raspoloženje u svlačionici Hajduka definitivno je popravila nedjeljna prvenstvena utakmica s Rudešom i uvjerljiva pobjeda koju su obilježila tri pogotka Saida.

  • +5
Europska liga, 4. pretkolo: Everton - Hajduk Izvor: Reuters / Autor: ANDREW YATES

Carrillo vjeruje u pobjedu nad engleskim velikanom:

'Prvo što ću reći igračima u svlačionici jest da, ako ne vjeruju da možemo proći Everton, neka slobodno otiđu iz svlačionice. Moramo biti pametni u igri, važno je pronaći balans između obrane i napada. Svjesni smo da je Everton snažna momčad, no naša je prednost što nam treba malo vremena da postignemo gol. Brondbyu smo dali dva u kratkom razdoblju. Vidjeli smo prošlog tjedna da se možemo nositi s njima. Tamo smo se htjeli nadmetati, a na Poljudu želimo pobijediti'.

Situacija s izostancima i dalje nije idealna za Carrilla budući da i dalje ne može računati na ponajbolje napadače Futacsa i Ohandzu, a upitno je i hoće li od prve minute moći zaigrati stoper Borja Lopez koji se tek vratio treninzima punog intenziteta. U vrhu napada Hajduka od prve se minute očekuje Said koji je ostavio odličan dojam u prvenstvenom susretu s Rudešom.

>> Evo kako je Hajdukov Brazilac ponizio legendarnog Rooneyja

Everton je tijekom ljeta ostao bez glavnog golgetera Lukakua, no brojne dobivene milijune klub je uložio u pojačanja među kojima se ističu vratar Pickford, veznjaci Klaassen i Sigurdsson, te napadači Sandro Ramirez i legendarni Rooney. Trener Koeman od prve službene utakmice sezone tvrdi da je želja svih u klubu da Everton zaigra u grupnoj fazi Europske lige i da njegova momčad sigurno neće podcijeniti suparnike u kvalifikacija. Izbacio je Everton u prošlom kolu kvalifikacija slovački Ružomberok s dvije minimalne pobjede, a na Poljud stiže s ugodnih dva gola prednosti iz prve utakmice.

Problem za Koemana predstavlja pakleni raspored utakmica na samom startu sezone budući da je između dvije utakmice s Hajdukom Everton gostovao kod Manchester Citya, dok sljedeće nedjelje gostuje kod aktualnog prvaka Chelsea. U Manchesteru je Everton propustio veliku priliku da osvoji sva tri boda budući da je nakon ranog gola Rooneya domaćin ostao s igračem manje zbog nepromišljenih poteza Walkera. Manchester City je dominirao cijelo drugo poluvrijeme unatoč igranju s igračem manje, te je na kraju zasluženo stigao do izjednačujućeg gola.

Koeman na Poljudu nema namjeru braniti prednost iz prve utakmice:

'Nećemo istrčati na teren s obrambenim mentalitetom, nemamo namjeru čuvati rezultat već želimo kontrolirati utakmicu i zabijati golove. Znamo da je Hajduk težak protivnik i da moramo biti jaki u ovom susretu, znamo i da oni mogu biti jaki. U prvoj smo utakmici odigrali dobrih 45 minuta, no imali su i oni nekoliko šansi za postizanje gola. Uoči uzvrata imamo dobar rezultat, no moramo biti na najboljoj razini kako bismo ušli u Europsku ligu. Teško je biti vrhunska momčad u engleskoj ligi, a da ne igrate u Europi. S obzirom na povijest kluba važno je biti dio Europe'.

Osvrnuo se Koeman i na paklenu atmosferu koja će njegovu momčad dočekati u Splitu:

'Znamo za navijače Hajduka, znamo da će nas pokušati prestrašiti, no znamo i da nisu toliko blizu travnjaka. Neće nam to predstavljati problem. To je atmosfera u kojoj je užitak igrati nogomet. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji se znaju nositi s takvim ambijentom'.

Požalio se Koeman prilikom najave susreta na probleme s ozljedama koje su rezultat zahtjevnog rasporeda Evertona. Koeman u Splitu zbog lakših ozljeda neće koristiti veznjaka Klaassena i ofenzivca Sandra Ramireza, a od prije problema s ozljedama imaju  braniči Funes Mori i Coleman, veznjaci McCarthy i Barkley, te napadač Bolasie.