KONAČNA ODLUKA

Hajduk primio bolnu pljusku iz Slavonije: Neka se gospoda vrate kući...

07.02.2018 u 08:49

Bionic
Reading

Cibalia je odbila Hajdukov zahtjev za zamjenu domaćinstva pa će se njihova utakmica u HT Prvoj ligi igrati, kako je bilo prema rasporedu, u Vinkovcima u nedjelju od 15 sati

U splitskom prvoligašu smatraju kako tereni u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u ovome vremenskom razdoblju, nisu na adekvatnoj razini za igranje prvoligaškog nogometa pa su uputili zahtjev Vinkovčanima da zamijene domaćinstva odnosno da se na Poljudu odigra prvenstveni dvoboj 21. koji je na rasporedu ove nedjelje u Vinkovcima, a onda bi se 30. kolo umjesto na stadionu u Splitu igralo u slavonskom gradu.

  • +6
Cibalia - Hajduk, 3. kolo - 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Predsjednik Hajduka Ivan kos bio je uvjeren u pozitivan rasplet cijele priče odnosno da će u Cibaliji pristati na to, jer ni Hrvatski nogometni savez nije imao ništa protiv, ali iz Vinkovaca je stigla odbijenica.

Vinkovčani su potvrdili preko službenog profila na Facebooku da se utakmica igra u Vinkovcima, a nešto kasnije su i poručili da je travnjak u dobrom stanju, da se na njemu ne igra od prosinca i da će uvjeti biti regularni.

Ova očekivanna odluka sigurno neće dobro sjesti nikome u Hajduku, ali u Cibaliji nisu ludi pa da se u trenutku dok im je svaki bod važan u borbi za ostanak, odreknu prednosti svojeg terena. I tamo logično razmišljaju da će se lakše nositi s kvalitetnijim igračima Hajduka na 'nesavršenom travnjaku'.

'Ako im je blato neka se vrate gospoda kući', jedna  je od poruka Cibalijinih navijača koji se slažu s odlukom kluba.

  • +7
Hajduk - Cibalia, 12. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Inače, u hrvatskim natjecanjima nije ništa neobično da se mijenjaju domaćinstva zbog stanja terena, no bilo je čak i drastičnih odluka pa se tako Inter odrekao domaćinstva četvrtfinala ovosezonskog Kupa protiv Rijeke koja se onda održala na Ruijevici, a igrala se samo jedna utakmica.