STOKE DOBIO 1:0

Hajduk minimalno poražen na Otoku

28.07.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Hajduk je na gostovanju u Engleskoj izgubio s minimalnih 0:1, pa je ostala realna nada da se na Poljudu za sedam dana zaista može izbaciti Stoke City iz daljnjeg natjecanja

Nogometaši Hajduka sasvim solidno su odradili prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv Stoke Cityja te gostujućim porazom od samo 0:1 ostavili nadu da bi na Poljudu mogli ostvariti pobjedu dostatnu za daljnji tijek natjecanja.

Bila je to očekivano jako teška utakmica za Splićane koji su bili inferiorni u snazi i skoku, no srećom ni Stoke City nije jedna od onih top engleskih momčadi koje lome tempom, kombinatorikom i talentom. Hajduk je loše počeo, već u drugoj  minuti primili su pogodak nakon jednog ubacivanja s desne strane, još su se nekoliko puta spašavali, do kraja susreta uspjeli su malo i zaprijetiti te održati minimalan poraz.

Stoke se iskazao kao solidna momčad, ekipa s puno snage, ali čija igra nema previše kombinatorike. Napucavanja iz obrane prema napadačima najčešće su bila uspješna samo zato što su domaćini bili viši i tjelesno snažniji, no nakon tih ubačaja nije se dogodilo ništa važnoga. Ono što treba zabrinuti Krasimira Balakova su prečeste gužve u šesnaestercu Hajduka, kad su Englezi radili pravu pomutnju u obrani njegove momčadi. Srećom, u prvoj utakmici Hajduk nije bio kažnjen iz takvih situacija.

Za tjedan dana, na punom Poljudu, ukoliko Hajduk nametne svoj ritam, itekako je moguće da dobije Stoke City s dva razlike i osigura prolaz u četvrto pretkolo Europske lige. Englezi su, uostalom, na startu priprema, daleko su od optimalne forme i to je prilična šansa za 'bile' koji malo pomalo ulaze u natjecateljski ritam.

STOKE CITY - HAJDUK 1:0 (1:0)

Stadion Britannia, gledatelja: 25.000; Sudac: Rafati (Njemačka)

Strijelac: 1:0 Walters (3)

STOKE CITY: Begović - Wilson, Shawcross, Huth, Wilkinson - Whelan, Delap; Pennant (Whitehead, 75), Walters, Etherington (Shotton, 88) - Jones
HAJDUK: Subašić - Oremuš, Maloča, Vejić, Lima - Inoha, Andrić, Brkljača; Tomasov (Ah. Sharbini, 85), An. Sharbini (Ljubičić, 90+2) - Vukušić (Vuković, 63)