jačaju obranu

Hajduk kreće po veliko pojačanje: Bijeli dovode ponajboljeg braniča poljske lige kojeg love godinama

08.01.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Na meti Hajduka je Ivan Runje koji već tri i pol godine igra u poljskoj Jagielloniji

Hajduk je, nakon pojačanja, ili barem promjena, u upravi i na trenerskoj poziciji, krenuo u potragu za pojačanjima u igračkom kadru. Bijeli su u potrazi za kvalitetnim stoperskim rješenjem, a prvo ime na listi želja za tu poziciju im je 29-godišnji Splićanin Ivan Runje, pišu Sportske novosti.

Runje je karijeru počeo u Mosoru iz Žrnovnice odakle je još 2012. godine prešao u danski Nordsjaelland. Danci su ga posudili Omoniji iz Nicosije kojoj su ga na kraju i prodali. Od 2016. godine je u poljskoj Jagielloniji odakle ga Hajduk i želi dovesti.

Upravo ga je u Poljskoj primijetio sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija dok je još radio u Legiji iz Varšave. Runje je u protekle tri i pol godine koliko je u Poljskoj u dva navrata bio u momčadi sezone, a ove sezone je u 17 nastupa zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

Ugovor s Jagiellonijom mu vrijedi do ljeta 2021. godine, a prije godinu dana su Poljaci za njega odbili ponudu od 800.000 eura koliko je nudio Ahmat Grozni u kojem igra bivši kapetan Hajduka Zoran Nižić. Hajduk ima malu prednost jer mu sada ugovor traje još samo godinu i pol pa bi ga možda mogli dobiti za oko pola milijuna eura.

Sami igrač bi se rado vratio doma u Split kako bi bio bliže radaru Zlatka Dalića uoči Eura 2020., tvrde Sportske novosti koje dodaju i da je Runje nekoliko puta već bio blizu Hajduka, ali taj transfer nikada nije realiziran.