slobodan igrač

Bivša zvijezda Hajduka dobila slobodne papire od austrijskog prvoligaša; vraća li se sjajni veznjak u Split?

08.01.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Tino Sven Sušić postao je slobodan igrač nakon što je s austrijskim Hartbergom sporazumno raskinuo ugovor

Tino Sven Sušić je za Hajduk od 2012. do 2016. godine odigrao 134 utakmice i zabio 27 golova, te upisao 23 asistencije. Kako je bio jedan od najboljih igrača splitskog sastava po njega je došao Genk koji ga je Hajduku platio dva milijuna eura.

Ipak, nakon Hajduka više nije pokazivao igre koje su ga dovele do transfera. Od tada je igrao za Genk, Maccabi Tel Aviv, Antwerp, Venlo i Hartberg, ali nigdje se nije iskazao. Ljetos je kao slobodan igrač potpisao za austrijski Hartberg, ali odmah ga je pokosila ozljeda pa je skupio tek dva nastupa u prvom dijelu sezone.

Iako mu je ugovor vrijedio do kraja sezone, došlo je do sporazumnog raskida suradnje. Da je Sušić ponovno slobodan igrač potvrdio je sportski direktor kluba Erich Korherr u razgovoru za Kleine Zeitung.

'Dogovorili smo se da se raziđemo. Nije to ispalo onako kako smo očekivali, a Sušić se ne uklapa ni u naš sustav', otkrio je Kohrerr. Tako je Sušić ponovno postao slobodan igrač, a s 27 godina nesumnjivo ima još vremena da pokaže što zna.

Zimski prijelazni rok je tek na početku i ima vremena za pronaći novu sredinu, a na društvenim mrežama se čak može pročitati da postoji mogućnost njegova povratka u Hajduk. Ovaj scenarij ne čini se uopće lošim za sve uključene. Hajduk bi dobio talentiranog igrača potpuno besplatno, a Sušić priliku da se vrati na staru razinu i ponovno napravi dobar transfer.