samo upozorenje?

Hajduk je nakon Torcidinih prijetnji Mamiću dobio neočekivanu kaznu

30.08.2017 u 20:53

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza Hajduk je kaznila zbog incidenata na utakmici s Istrom - nove bakljade i sramotnog skandiranja Zdravku Mamiću i čelnicima HNS-a

Torcida je ponovno uspješno 'osvjetlala' obraz. A za 'akcije' njezinih pripadnika ceh po dobrom starom običaju plaća Hajduk. Nagađalo se kako bi 'bili' zbog prijeteće pjesme navijača upućene Zdravku Mamiću mogli biti drastično kažnjeni, ali Disciplinska komisija HNS-a ovog je puta bila zaista blaga.

>> Stihovi Torcide od kojih se ledi krv u žilama, a Hajduku prijeti rigorozna kazna

Mnogi su nagađali kako bi Hajduk mogao dobiti novu kaznu igranja pred praznim tribinama, baš uoči derbija s Rijekom (17. rujna na Poljudu), no to se nije dogodilo.

  • +10
Hajduk Istra 2:0 Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

'Zbog paljenja veće količine pirotehničkih naprava u više navrata tijekom utakmice Hajduk-Istra 1961 te prekršaja iz članka 88. DP HNS-a od strane navijačke skupine Torcida, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 25.000 kuna', stoji u odluci Disciplinske komisije HNS-a koja je još odlučila da:

'Planas Xevi Coll, predstavnik HNK Hajduk, kažnjen je ukorom zbog udaljenja s klupe u 77. minuti utakmice Hajduk-Istra 1961 (nesportsko ponašanje prilikom zamjene igrača). Igrači NK Rudeš, Cristian Garcia Glauder i Dominik Picak, koji su isključeni na utakmici 7. kola Slaven Belupo-Rudeš kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 4.000 kuna. Kadeti Ive Čelić (Zadar) i Luka Žaja (Šibenik), zbog isključenja na utakmicama 3. kola Prve HNL-kadeti (prekršaji iz čl. 57. DP HNS) kažnjeni su s po četiri utakmice zabrane igranja.'

Dojam je kako je Hajduk prošao sjajno, istina ostat će 'bili' bez 25.000 kuna, što je neočekivano mala kazna...