SUPERSPORT HNL

Hajduk brani čast na Poljudu, a Osijek protiv Rijeke lovi Europu; evo gdje ih gledati

19.05.2024 u 10:11

Bionic
Reading

Današnji program 35. kola SuperSport HNL-a otvaraju Hajduk i Gorica na Poljudu (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će derbi na Pampasu odigrati Osijek i Rijeka (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Iako je borba za naslov gotova, nisu gotova uzbuđenja u HNL-u. Dinamo je jučer u Koprivnici odigrao sjajnu utakmicu sa Slaven Belupom, a danas nas čekaju dvije potencijalno sjajne utakmice. Posebno zanimljivo bit će na Opus Areni, budući da se Osijek bori za ulazak u Europu s Lokomotivom koja je jučer kiksala protiv Rudeša.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

HAJDUK – GORICA (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Na Poljudu će se odigrati utakmica za prestiž; i jednima i drugima sezona je efektivno gotova, Hajduk će završiti treći, Gorica negdje između šestog ili osmog mjesta, ali to neće utjecati na puno toga.

Jure Ivanković ne može računati na Niku Sigura zbog žutih kartona. U momčad se vraća se Vadis Odjidja-Ofoe, a prve informacije iz Splita sugeriraju da će od prve minute zaigrati i Josip Brekalo, koji je imao problema s virozom.

Gorica je prije prošlog kola bila u nizu od četiri uzastopna poraza, ali je onda uspjela pobijediti Rudeš. Eventualnom pobjedom u Splitu bodovno bi se izjednačila s Istrom, ali bi je i preskočila na ljestvici zbog bolje gol-razlike. Hajduk je u posljednja dva susreta slavio s 3:0, ali gosti se sigurno i dalje sjećaju iznenađujuće domaće pobjede 17. rujna (2:1).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

OSIJEK – RIJEKA (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rijeka na Pampas dolazi bez imperativa pobjede, budući da će sezonu sigurno završiti na drugom mjestu, ali će utakmicu iskoristiti i kao generalnu probu za srijedu i uzvratni susret finala Kupa protiv Dinama na Rujevici.

Željku Sopiću za ovaj ogled nedostaju Niko Galešić, Danilo Veiga, Lindon Selahi i Marko Pjaca, a za očekivati je da odmori još neke prvotimce.

Pa ipak, Rijeka je u nizu od tri poraza u prvenstvu, a četvrti bi opasno uzdrmao momčad uoči utakmice s Dinamom, tako da nije za očekivati da će Sopić u Osijeku na teren poslati drugu momčad.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica u Osijeku koji ima ambicije izboriti Europu, dok mi želimo ostvariti pozitivan rezultat i tako ćemo se pripremiti za ovu utakmicu. Zbrojit ćemo se i oduzeti u odnosu na prošlu i nadolazeću utakmicu protiv Dinama i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Dat ćemo sve od sebe da donesemo tri boda', rekao je Sopić u najavi susreta.

'Imali smo trening u četvrtak ujutro tijekom kojeg su igrači koji su nastupili u Maksimiru radili regeneraciju na biciklima, dok su ostali bili vani. Vidjet ćemo u kojem su stanju igrači, pa u dogovoru s fizioterapeutima i liječnikom vidjeti tko će krenuti put Osijeka', dodao je.

'Osijek je bio u lošoj fazi, u zadnje vrijeme su se dosta podigli, ali samo rezultat govori jesi li u dobrom ili lošem trenutku i samo to se ocjenjuje. S Lokomotivom se bore za Europu i mislim da u ovom trenutku izgledaju puno bolje nego što je to bio slučaj prije dva mjeseca, a tablica nikada ne laže', poručio je Sopić.

S druge strane, Zoran Zekić zna da bi pobjedom osigurao četvrto mjesto i Europu pa je tako itekako svjestan važnosti utakmice:

'Zaista jako bitna utakmica za nas. Moramo ići na sve, baciti se na glavu kako bi se to reklo, naravno pokazati i kvalitetu, biti koncentrirani', započeo je Zekić pa dodao: 'Vjerujem da ćemo naći prave zamjene za one kojih neće biti, ući u utakmicu na najbolji mogući način i s pravom energijom te uz podršku naših navijača pobijediti i onda isto to napraviti i u Varaždinu.'

'Ne želimo izgubiti zamašnjak kojega smo prethodno imali, posebno što se tiče ofenzive i u tom kontekstu ćemo tražiti alternacije za Guedesa i Duartea, kaže Zekić.

  • +37
Dinamo - Osijek, SuperSport HNL (11.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Josip Bandic
Standings provided by Sofascore
  • +26
Istra 1961 - Hajduk, SuperSport HNL (12.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL