'BILI' PUNI OPTIMIZMA

Hajduk: Ako treba, potući ćemo se s Englezima

26.07.2011 u 13:30

Bionic
Reading

Uoči puta u Englesku igrači Hajduka zrače optimizmom i uvjereni su, ako ponove igru protiv Barcelone, da će se neporaženi vratiti iz Stokea

Mario Brkljača je prošle sezone briljirao u kvalifikacijama za Europsku ligu, a vjeruje da i on i klub mogu ponoviti dobre igre i u ovoj sezoni.

'Gledao sam Stoke, čvrsti su, tipična engleska momčad, no mi smo spremni za sve što nas očekuje u prvoj utakmici. Ako treba, potući ćemo se s njima za dobar rezultat', rekao je veznjak Hajduka, dodajući da je ova momčad homogenija od one koja je lani izborila plasman u Europsku ligu.

Ova je momčad definitivno homogenija. Lani smo se oslanjali na individualne kvalitete Ibričića, Tomasova i Anasa, a sada igramo više kao momčad, što se vidjelo i protiv Barcelone. Ako ponovimo igru kakvu smo prikazali protiv Barcelone, uvjeren sam da ćemo se vratiti iz Engleske s povoljnim rezultatom.'

Njega i suigrače u Engleskoj čeka atmosfera slična onoj na Poljudu, uz malu razliku - ovog puta će pun stadion navijati protiv njih.

'Ne bojimo se pritiska. Tko je jednom zaigrao pred punim Poljudom, taj se više ne boji pritiska ni na jednom stadionu.'

Danijel Subašić nije briljirao u prošlosezonskim kvalifikacijama za Europsku ligu, no tvrdi da je sada napokon zdrav i spreman pomoći Hajduku da ponovi prošlogodišnji uspjeh.

Prošle sezone Subašić je vukao ozljedu koljena zbog koje je tijekom pauze morao na operaciju. Ozljeda se odrazila na njegovu formu pa je nanizao nekoliko grešaka koje nasreću nisu bile kobne.

'Bila mi je to dobra škola i sigurno više nikad neću ozlijeđen stati na gol. Sada je opet sve u redu, opet se dobro osjećam i branim', kazao je Subašić, kome će visoki igrači Stokea najviše prijetiti iz prekida.

'Spremali smo se na treningu za njihovu igru. James je glumio Delapa, ubacivao loptu sa strane... Englezi igraju na centaršutove s bokova i duboke lopte, no mi ćemo se prilagoditi njihovom stilu. Oni su favoriti, igraju u jačoj ligi, ali i mi imamo svoje prednosti. Primjerice, imamo puno više europskog iskustva od njih.'

Subašić tvrdi da je Balakov preporodio ovu momčad, ulio potrebno samopouzdanje te da će se to uskoro pokazati i na terenu.

'Sezona je tek počela i teško je suditi po nekoliko prvih utakmica. No ja sam uvjeren da će biti dobro jer nas je trener Balakov, koji je naše najveće pojačanje ove sezone, dobro složio.'