ZBOGOM 'BARCI'

Guardiola se već pozdravio s igračima

27.04.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Nema više nikakve sumnje - Josep Pep Guardiola od sljedeće sezone neće biti trener nogometaša Barcelone, još uvijek aktualnih europskih i španjolskih prvaka. Svoju je odluku jutros priopćio igračima, a oko podneva trebao bi to učiniti i na konferenciji za novinare

Najave o odlasku Pepa Guardiole pokazale su se točne, a svoj je odlazak, sada očito već bivši trener 'blaugrane' prvo iznio onima s kojima je proteklih četiri sezone oduševljavao svijet - igračima.

Tijekom dana na Tribini.hr pokrenuli smo i raspravu na temu Guardiolin a(ne)odlaska i mogućeg angažmana u nekom od klubova, pa nas zanima vaše mišljenje gdje bi Pep mogao nastaviti karijeru.

Guardiola je u srijedu navečer održao sastanak s klupskim predsjednikom Sandrom Rosellom i premda su se u prvom trenutku pojavile informacije da su dogovorili nastavak suradnje na još godinu dana, 41-godišnji trofejni stručnjak je dan kasnije ipak odlučio napustiti klupu Barcelone poslije četiri godine. Jutros se, pišu španjolski mediji, pojavio na treningu i igračima objavio:

'Dečki, odlazim iz Barcelone.'

U čudesne četiri godine Guardiola je katalonski klub odveo do 13 naslova: tri u španjolskoj Primeri, po dva u Ligi prvaka, Europskom superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, jedan u Kupu kralja i tri u španjolskom superkupu.