REAL PRED VRATIMA

Guardiola ne odustaje! Vidjet ćemo je li to pametno

28.04.2014 u 18:52

Bionic
Reading

Trener minhenskog Bayerna Pep Guardiola je uoči uzvrata polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida izjavio kako će utakmicu "odlučiti strast".

'Osim taktičkih odluka utakmicu će odlučiti strast da se nadoknadi zaostatak od 1-0 iz prve utakmice', rekao je Guardiola dan prije uzvrata koji se igra u Münchenu.

Guardiola je istaknuo kako je velika čast stići do ove faze natjecanja.

'Uvijek je teško doći do ove faze natjecanja. Ima stvarno jako dobrih momčadi kojima to nije uspjelo. Mi sanjamo da je prijeđemo i da stignemo na finale u Lisabon 24. svibnja', dodao je.

Najavio je da će njegova momčad igrati kao i do sada s velikim posjedom lopte.

'Obožavam igru s velikim posjedom lopte, tako sam naučen. Želim da imamo loptu kako bismo stvarali prilike. To nije funkcioniralo u prvoj utakmici, ali druge su utakmice pokazale da se može i tako pobijediti. Želim da budemo dominantni kao i u Madridu, ali agresivniji i učinkovitiji.'

Govoreći o taktici suparnika, Španjolac je rekao kako misli da će se Real pokušati braniti 90 minuta.

'Vidjet ćemo hoće li u napadu zajedno igrati Ronaldo i Bale. No, ne smijemo zaboraviti Isca i Benzemu koji su također fantastični igrači', ocijenio je Guardiola, naglasivši kako je za njegovu momčad izuzetno važan Franck Ribery.

'On je važan i čak potreban momčadi. Tu je dulje od mene. Bio sam sretan kada sam ga vidio u subotu punog energije i agresivnog. To je jedan od najfantastičnijih igrača koji je igrao u Bayernu. Siguran sam da će nam to pokazati u utorak i pomoći nam da stignemo do finala.'

Za kraj je Guardiola svoju prvu sezonu na klupi Bayerna ocijenio dobrom.

'Rano smo osvojili prvenstvo, u finalu smo njemačkog Kupa i u polufinalu Lige prvaka: to je dobra sezona. Hoćemo li osvojiti treću krunu ili ne nije više tako važno Treba cijeniti svaki uspjeh, mali ili veliki', rekao je na kraju španjolski trener.