UKLJUČITE SE I VI!

Guardiola i Chance daju priliku nogometnim talentima

22.03.2012 u 17:12

Bionic
Reading

Pep Guardiola predstavlja Chance za 2012. godinu – jedinstvenu globalnu potragu za nogometnim talentima koja daje priliku mladim nogometašima amaterima iz cijelog svijeta da se dokažu na elitnoj pozornici i dignu svoju igru na najvišu razinu

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program CHANCE će pružiti mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju u najboljim sportskim dvoranama u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent s jednim ciljem: biti zapaženi.

CHANCE je prvi put lansiran 2010. godine i dosad je dao priliku tisućama talentiranih nogometaša da sudjeluju trenirajući na najvišem nivou. Ovogodišnji program daje garanciju da će biti najglobalniji i najkompetitivniji dosad.

Nogometaši iz 55 zemalja diljem svijeta sudjelovat će u probama CHANCE u tijeku 2012. godine. Najboljih 100 igrača iz tih proba, koje će promatrati vrhunski treneri iz Nikea, otputovat će na globalno finale koje će se održati u slavnoj akademiji za mlade nogometnog kluba Barcelona, u Barceloni u Španjolskoj.

Igrači će iskusiti sportske dvorane svjetske klase, elitne trenere, nutricioniste, psihologe i trenere fizičke spreme kako napreduju kroz program.

Finalnih 100 igrača će sudjelovati u intenzivnom treningu i natjecaju zakazanom u Barceloni, dok ih ocjenjuje tim najboljih svjetskih trenera i skautova. Igrači će biti procjenjeni pomoću Nikeovih vježbi uključujući SPARQ sensory performance, sustav za trening i testiranje koji pomaže izgraditi bolje sportaše.

Najboljih 16 nogometaša iz globalnog finala Nike će odabrati da iskuse ultimativan nogometni program kao nagradu: probnu četverotjednu turneju u kojoj će zaigrati protiv nekih od najrenomiranijih svjetskih momčadi nogometnih škola koje uključuju Manchester United i Juventus.

Igrači će živjeti život elitnog nogometaša i trenirati u najboljim sportskim dvoranama, a motrit će ih klupski treneri i skauti. Zlatna prilika da budu primijećeni i osvoje profesionalni ugovor.

Igrači mogu prijaviti sebe i svoje momčadi tako da naprave 'momčadsku stranicu' na Facebook aplikaciji CHANCE, koja se nalazi na Facebook stranici Nike CHANCE. Nakon toga, Nikeovi skaut odabrat će koje će momčadi posjetiti i gledati ih kako igraju, s naglaskom na uočavanju talentiranih pojedinaca i nagrađujući ih ulaskom u državno finale zemalja iz kojih dolaze. Nikeovi skauti će također tražiti talentirane individualce iz lokalnih nogometnih saveza i zajednica.

Pep Guardiola, globalni ambasador projekta CHANCE i menadžer FC Barcelone, poručuje: 'CHANCE daje šansu mladim igračima diljem svijeta da pokažu svoj talent i razviju vještine na globalnoj pozornici.

Program proslavlja igrače sa strašću za igrom i najboljom tehnikom, dajući im priliku da budu uočeni i iskoriste svoj potencijal.'

Seon Min Moon iz Seula u Južnoj Koreji, pobjednik Prilike 2010. godine, dokazao je da ovaj program može promijeniti život. Nakon priključivanja Nikeovoj akademiji prošle godine (prošlogodišnja nagrada za finaliste), njegovi nastupi protiv suparnika kao što su Arsenal FC i Inter Milan zapeli su za oko švedskim skautima, što mu je donijelo dvogodišnji ugovor s klubom Ostersunds FK.

Dodaje: 'CHANCE mi je dao priliku da zaigram s igračima i protiv igrača iz cijelog svijeta, što je pomoglo mojoj igri i zbog čega me zamijetio moj novi klub. To je ostvarenje sna. Nadam se da će moja priča nadahnuti igrače ovogodišnjeg programa.'

CHANCE Nike Footballa prati suradnja sa sportskom opremom Nike koja prepoznaje i proslavlja talente koji dolaze iz kreativne industrije. Mlade fotografe i snimatelje će se potaknuti da sudjeluju u programu kroz suradnju s kreativnim mentorima Nikea i ambasadorom projekta Spikeom Leejem, redateljem, scenaristom, producentom i glumcem; nagrađeni će biti dio tima koji će snimiti Nikeovu kampanju Proljeće 2013. i otputovati u Barcelonu kako bi popratili globalno finale.

Za više informacija o projektu CHANCE posjetite www.nikefootball.com. Registracije igrača su otvorene od 1. ožujka. Posjetite www.nikefootball.com za više informacija.