hrvatski pao

Grčki velikan na koljenima, zbog financijskih problema prijeti mu bankrot

11.04.2018 u 13:18

Bionic
Reading

Nogometaši atenskog Panathinaikosa od ponedjeljka ne treniraju, a razlog tome su neisplaćene plaće...

Zadnju plaću nogometaši Panathinaikosa primili su u listopadu prošle godine, a igrači traže da im se barem isplate plaće za studeni i prosinac kako bi nastavili trenirati.

Panathinaikosu, koji je čak 20 puta bio grčki prvak, a posljednji puta u sezoni 2009./2010., te je još 18 puta osvajao Kup, vodstvo grčke lige prošlog je tjedna oduzelo tri boda zbog toga što njemačkom igraču Jensu Wemmeru duguje oko 500.000 eura. To je drugi puta u vrlo kratkom reazdoblju da su mu oduzeti bodovi, pa bi trebao pasti na 11. mjesto u konkurenciji 16 klubova.

Klub već nekoliko sezona ima velikih financijskih problema, u jednom se trenutku čak razmišljalo i o proglašenju bankrota, a nastavi li ovako i to će se uskoro dogoditi. Inače je Panathinaikos donedavno bio 'omiljeni' klub hrvatskih nogometaša - tijekom posljednjih tridesetak godina u zelenom su dresu igrali Velimir Zajec (koji je bio i trener), a prije njega su na klupi sjedili Stjepan Bobek i Tomislav Ivić - potom su redom u momčad Panathinaikosa stizali Aljoša Asanović, pa Danijel Šarić, Goran Vlaović, Robert Jarni, Anthony Šerić, Igor Bišćan, Silvio Marić, Mario Galinović, Srđan Andrić, Ante Rukavina, Mladen Petrić, Gordon Schildenfeld, Danijel Pranjić...