dosta mu je

Air France odlazi u mirovinu; koliko nam je samo muka zadao...

11.04.2018 u 09:49

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena, francuski reprezentativac Daniel Narcisse (38) objavio je kako na kraju ove sezone završava 20 godina dugu i prebogatu igračku karijeru

Pamtit ćemo ga, ne samo po nebeskim skokovima i 'topu u desnici'... Daniel Narcisse definitivno je jedan od najboljih francuskih i svjetskih rukometaša svih vremena. Od 1998. godine igrao je za Chambery, Gummersbach, Kiel, a od 2013. godine je u PSG-u.

Za francusku je reprezentaciju nastupao punih 17 godina, odigrao je za Les Expertse 309 utakmica i zabio 912 golova. Osvojio je sve što se osvojiti dalo, ima dva olimpijska zlata i jedno srebro, ima četiri zlata sa Svjetskih prvenstava i dvije bronce, a s Europskih prvenstava ima četiri zlata i broncu.

Hrvatski navijači i rukometaši posebno će ga pamtiti, Narcisse nam nije 'praštao', koliko nam je samo muka zadao proteklih petnaestak godina. Jedan je od najboljih svih vremena, definitivno, a 2012. ga je IHF proglasio Igračem godine. Air France sada odlazi u zasluženu mirovinu, objavio je to sa suzom u oku.

'Teško mi je bilo odlučiti se, ali godine čini svoje', kazao je Narcisse i nastavio:

  • +9
Daniel Narcisse, francuski rukometaš Izvor: Pixsell / Autor: Axel Heimken/DPA/PIXSELL

'Mislim da sam imao dobru karijeru, imao sam sreću da sam igrao s najboljima...'

No, neće se Air France samo tako odreći rukometa, ostaje u PSG-u kao jedan od trenera, kažu da ima 'ono nešto' i da bi mogao biti uspješan i na klupi. Od Francuza bi nešto mogli naučiti i čelnici HRS-a, legendama treba dati priliku.