polivalentni igrač

Gorica ulazi u Ligu za prvaka s velikim ambicijama i jača za Tomasa. Debitirat će protiv Cibone

17.03.2022 u 13:22

Bionic
Reading

Ovaj 197cm visoki polivalentni igrač koji pokriva pozicije beka i niskog krila finalizirao je ugovor s velikogoričkim premijerligašem uoči početka Lige za prvaka.

Luka Tomas novi je igrač KK Gorica. Regularni dio sezone proveo je u zadarskoj Puntamici gdje je ove sezone bilježio 10 poena i tri skoka po susretu.

Luka je najmlađi član poznate košarkaške obitelji Tomas, a karijeru je započeo u križevačkom Radniku. Potom je jedno vrijeme igrao za juniore Cedevite da bi zatim potpisao za Zadar. Jedno vrijeme proveo je na posudbi u Zagrebu, a najveći dio seniorskog staža proveo je u Zaboku. Početkom sezone pristupio je Sonik Puntamici. Može se reći da je u svoje 22 godine prošao zapravo puno toga.

Luka Tomas najavio je visoke ambicije kluba u Ligi za prvaka:

'Moja želja je da igramo što ljepše i brže kako bi takva igra privukla publiku u dvoranu te da pokušamo izboriti što više pobjeda. Atmosfera u ekipi je odlična, sjajno su me prihvatili, dobro radimo i treniramo te smatram da zajedničkom igrom možemo daleko dogurati', rekao je Tomas nakon dolaska u novi klub. 

Priliku da pokaže što zna Luka će imati već 18. ožujka na otvorenju Lige za prvaka u 1. kolu na gostovanju Gorice kod Cibone (17 sati).