stresan posao

Goran Ivanišević u svom je stilu opisao kako je to trenirati Novaka Đokovića: Postaje sve luđi i luđi...

29.01.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Hrvatski teniski trener Goran Ivanišević ustvrdio je u razgovoru za španjolski sportski dnevni list Marca kako je treniranje Novaka Đokovića stresno poput vođenja Real Madrida...

Novak Đoković (35) je u nedjelju osvojio prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open pobijedivši u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

U Đokovićevom timu jednu od glavnih uloga ima Goran Ivanišević (51) koji je prvi trener srpskog tenisača. Posao je to koji nosi veliku dozu stresa, a Ivanišević je u svom stilu prokomentirao kako je to trenirati Novaka Đokovića.

'I ja sam bio tenisač, i ja sam bio malo lud. Tako da razumijem kako se osjeća i razumijem njegove emocije. Trenirati Đokovića je kao da ste trener Real Madrida, morate imati pritisak. Ako ne dobijete jednu ili dvije utakmice, onda vam slijedi otkaz. Broje se samo Grand Slamovi, a to je dobar izazov', kazao je Ivanišević te se osvrnuo na rivalstvo Đokovića i lanjskog pobjednika Rafaela Nadala:

'Oni nadmetanjem ‘hrane’ jedan drugoga. Sada obojica imaju po 22 Grand Slam naslova. To je sad poput rukometne utakmice. Đoković uskoro odlazi na Roland Garros što je tradicionalno Rafin teren. Ja sam još prije osam godina govorio da će obojica imati više Grand Slam naslova od Federera pa su mi se ljudi smijali', izjavio je Ivanišević koji je Đokovićev trener od ljeta 2019. godine.

  • +4
Pobjednik Australian Opena 2023. - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roland Garros je na rasporedu u svibnju, a Ivanišević smatra kako je Nadal, drugi igrač svijeta na ATP ljestvici, favorit za njegovo osvajanje iako je zbog problema s ozljedom ispao već u 2. kolu Australian Opena.

'Dok god Rafa igra, on je uvijek favorit na Roland Garrosu. Naravno da Novak može pobijediti, a to mogu ostvariti i neki mladi igrači poput Alcaraza', kazao je Goran Ivanišević te otkrio u kakvom je stanju Đoković odigrao ovaj Australian Open:

'Ne kažem da bi 100 posto, ali 97 posto igrača otišlo bi ravno u svlačionicu i povuklo se s turnira da su dobili nalaze magnetske rezonance u subotu. Ali ne i Đoković. Dao je sve od sebe, bio je sve bolji i bolji, a posebno preplašen bio sam protiv Dimitrova. Međutim, uspio je sve preskočiti i osvojiti turnir. Postaje sve luđi i luđi, u pozitivnom smislu naravno', zaključio je Ivanišević.