KUTIJA ŠIBICA 2015.

Goran Ivanišević i nogometaši Dinama skrojili ždrijeb

20.11.2015 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon nekoliko godina Kutija Šibica će opet brojati više od 200 momčadi što je potvrda da mali nogomet opet dobiva svoj kultni status

U prepunoj pivnici Pivana održan je ždrijeb povodom 45. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Nogometaši Dinama, Domagoj Antolić i Marko Rog te naš proslavljeni tenisač Goran Ivanišević bili su domaćini ždrijeba te su imali čast izvući prve parove ovogodišnje Kutije koja će sudeći po imenima momčadi ponovo biti jaka, neizvjesna i atraktivna do posljednje utakmice.

U odnosu na 2013. godinu kada je igralo 156 momčadi te 2014. kada se za Kutiju prijavilo 168 momčadi, ove godine Kutiju šibica će igrati 203 momčadi što je uistinu respektabilna brojka i potvrda da je Kutija i dalje mamac za mnoge ljubitelje hakla i za sve one kojima je ovaj turnir puno više od samog natjecanja.

Kako su prilikom ždrijeba i naglasili svi prisutni, na ovgodišnjem turnir očekuju nas zanimljive utakmice u tri turnira, i to seniorski turnir u kojem će sudjelovati 133 momčadi, veteranski turnir u kojem će sudjelovati 48 momčadi, te turnir mladeži sa 22 momčadi. Turnir počinje 28. studenog, a odigravat će se uz već popularnu Dvojku Doma sportova i u sportskim dvoranama na Trešnjevci, u Trnskom, na Peščenici, u Dubravi i Sutinskim Vrelima.

Sustav natjecanja ostat će isti, igra se po principu pet igrača u polju + vratar s loptom br. 5 koja je prilagođena igranju malog nogometa na parketu. Turnir počinje sljedeći vikend, a veliko finale je na rasporedu 29. prosinca u Domu sportova.