SLAVLJE PROTIV IZRAELA

Golovi Kranjčara i obrane Runje za pobjedu

09.10.2010 u 22:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija se s punim plijenom vraća s gostovanja u Izraelu. U pobjedi 2:1 u Tel Avivu u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2012. Niko Kranjčar je postigao oba gola i tako donio toliko važnu pobjedu 'kockastima', ali i mir izborniku Biliću

Hrvatska nogometna reprezentacija u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2012. u Ukrajini i Poljskoj došla je do pobjede u Izraelu 2:1. Junak slavlja u Tel Avivu bio je Niko Kranjčar koji je s dva pogotka torpedirao domaćine i donio tri izuzetno važna boda. Iako rezultatski to izgleda kao rutinska pobjeda, izabranici Slavena Bilića dugo su se mučili dok nisu probili izraelsku obranu.

Početak utakmice nije nagovještavao dobar ishod u Tel Avivu. Izraelci su od samog početka krenuli uraganski, dok se s druge strane hrvatski nogometaši praktički nisu mogli sastati s loptom, a o nekoj suvisloj akciji nije bilo ni govora. U prvih 15 minuta najbolji igrač na terenu bio je Vedran Runje, kojem izbornik Bilić i društvo mogu zahvaliti što domaćini u tim trenucima nisu postigli pogodak.

Prva opasnost pred vratima Hrvatske dogodila se u već u prvoj minuti kada je zapucao Shechter, no njegov silovit udarac je obranio Runje. Isti igrač opet je mogao postići pogodak u 12. minuti, ali je i tada Runje briljantno reagirao, a u 15. minuti Ziv se prikrao iza hrvatske obrane, no hrvatski golman je i ovog puta bio nesavladiv.

I onda se potvrdila ona kovanica – tko ne zabije, dobiva pogodak. Igrala se 35. minuta kada je nakon kornera Keinan srušio Šimunića, a sudac Stark je dosudio jedanaesterac. Siguran je bio Niko Kranjčar i donio vodstvo Hrvatskoj. Šest minuta kasnije Hrvatska je vodila 2:0. Rakitić, Modrić i Kranjačar odigrali su filigranski točnu akciju koju je završio Niko i povećao vodstvo Hrvatske.

Nakon toga igra je splasnula. Izraelci su bili grogirani, a naši su, zadovoljni rezultatom i vodstvom, umrtvili igru. Domaćini su tračak nade i ekstaze doživjeli u 81. minuti kada se Shechter prošetao kroz našu obranu i smanjio na 1:2. Ipak, koliko god se trudili, igrači Louisa Fernandeza nisu mogli doći do izjednačenja premda je u pojedinim trenucima bilo dosta nezgodno.

Iako se Hrvatska iz Tel Aviva vraća s tri boda, Slaven Bilić ne može i ne smije biti zadovoljan igrom prikazanom na stadionu Ramat Gan. Pobjedom da, ali igrom ne.

Izrael – Hrvatska 1:2
Strijelci: 0:1 Kranjčar (35'-11m), 0:2 Kranjčar (41'), 1:2 Shechter (81')

Izrael: Aouate - Ben Haim, Keinan, T. Cohen (od 51. Colautti) - E. Cohen (od 69. Golasa), A. Cohen, Natcho, Vermuth, Yoav Ziv - Shechter, Barda (od 57. Rafaelov)
Hrvatska: Runje - Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Rakitić (od 77. Vukojević), Pranjić - Kranjčar, Modrić, Olić (od 72. Bilić) - Eduardo (od 57. Mandžukić)