Napeto U Manchesteru

Golman Uniteda De Gea odbio nemoralnu ponudu i napušta klub; razlog je moćni PSG i ugovor od kojeg boli glava

22.05.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Poznati španjolski golman David de Gea postao je priča dana nakon što je u javnost procurila informacija kako je odbio ponudu Manchester Uniteda za produžetak saradnje. To znači da bi već ovoga ljeta mogao napustiti Old Trafford, ako žele barem nešto zaraditi, jer mu ugovor ističe u ljeto 2020. godine

Kao bomba odjeknula je vijest kako su pregovori na relaciji David De Gea – čelnici Manchester Uniteda, nakon nekoliko mjeseci, zapeli. Doznaje se kako su mu čelnici kluba podigli tjednu plaću na 350.000 funti tjedno, a Španjolac je to mrtav hladan odbio i rekao im je kako želi tjedno čak 500.000 funti. Tako je De Gea odbio nemoralnu ponudu, a očito je imao i jako dobar razlog...

Dodajmo kako prema starom ugovoru zarađuje oko 200.000 funti tjedno. Također je važno reći kako De Gei ugovor službeno vrijedi do 30. lipnja ove godine s klauzulom prema kojoj klub može automatski produžiti ugovor za još jednu sezonu.

Kako stvari stoje, a vremena je sve manje, od dogovora neće biti ništa što znači da bi 28-godišnji De Gea nakon osam godina mogao napustiti Manchester United.

Kao potencijalni kupci spominju se francuski PSG, koji mu nudi plaću iz snova, te naravno Real Madrid u koji su ga mediji selili više puta i za koji je jednom već potpisao – ali prekasno. Navodno su čelni ljudi PSG-a odmah spremni za De Geu platiti odštetu od 60 milijuna funti, a Španjolcu je već ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan čak 24 milijuna eura po sezoni!

Tako će glavni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer uoči početka nove sezone morati brzo reagirati kako bi riješio pitanje prvog golmana, a engleski mediji pišu kako vjerojatno neće ići u shopping nego će priliku dobiti 32-godišnji Argentinac Sergio Romero koji od 2015. ima status prve rezerve.

  • +3
Premiership: Manchester United - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: N.N.