na rubu 'pucanja'

Golman Real Madrida u teškom je stanju; Thibaut Courtois ima psihičkih problema...

03.10.2019 u 17:42

Bionic
Reading

Igranje za jedan od najvećih svjetskih klubova definitivno nije za svakoga, ne mogu se svi jednako nositi s pritiskom koji je neizostavni dio života kad potpišeš za madridski Real. Najbolje je to osjetio belgijski golman Thibaut Courtois (27) koji je u utorak izravno s terena završio u bolnici gdje mu je dijagnosticiran psihološki poremećaj

Burno je u Madridu, Real je vodeća momčad španjolskog prvenstva, ali nešto u momčadi Zinedinea Zidanea opasno ne funkcionira kako treba. Igrači su nezadovoljni, ponovno su se pojavili klanovi u svlačionici, a sve je kulminiralo u utorak navečer kad je na Santiago Bernabeu u 2. kolu Lige prvaka stigao Club Brugge.

Belgijski je prvak na poluvremenu vodio 2:0 golovima Emmanuela Dennisa, a prva kao prva 'žrtva' suludo stresnog stanja u momčadi 'kraljeva' pao je prvi golman Thibaut Courtois!

Belgijski je golman branio prvih 45 minuta protiv Club Bruggea, a u nastavku ga je zamijenio Alphonse Areola. Real se nekako izvukao, utakmica je završila 2:2, no isprva se nije znao točan razlog Courtoisovog ostanka u svlačionici. Sumnjalo se na ozljedu, no situacija je puno ozbiljnija.

Courtois se na poluvremenu požalio na vrtoglavicu, opću slabost i probavne probleme, a liječnici su posumnjali na virozu. Pokušali su ga osposobiti za nastavak utakmice, ali nisu uspjeli te je golman Reala odmah sa stadiona prebačen u bolnicu, a s njim su uz liječnike 'kraljevskog kluba' bili i roditelji.

Nakon prvih pregleda dijagnosticirana mu je - anksioznost. Psihološko je to stanje koje se očituje osjećajem tjeskobe, prestrašenosti, straha sve do stanja panike, uz tjelesnu napetost i unutrašnji nemir, te postojanje osjećaja kao da će osoba zbog svega nabrojanog - 'eksplodirati'.

  • +6
Sergio Ramos protiv Cluba Bruggea Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Sigurno je kako je 'okidač' za trenutno stanje Realovog golmana loše stanje u klubu, ali i česte kritike na njegov račun. Sve je započelo još za vrijeme prijelaznog roka kad je Zinedine Zidane otpisao Keylora Navasa i prodao ga PSG-u kako bi 'oslobodio' mjesto prvog golmana za Courtoisa. No, navijačima se taj potez nije svidio, a sav su bijes i lavinu kritika usmjerili prema Courtoisu kojemu sve to baš i nije najbolje 'sjelo'.

Pritisak je bio toliki da je jednostavno došao do granice 'pucanja' i pitanje je u kakvom će se stanju vratiti na teren. Činjenica je kako je Courtois u četvrtak počeo trenirati s momčadi, no pitanje je hoće li biti spreman za utakmicu 8. kola španjolskog prvenstva koju Real u subotu na Santiago Bernabeu igra protiv Granade.