drama na san siru

Što se to događa u Milanu? Zvonimir Boban bezuspješno traži novog trenera, ali nitko ne želi voditi 'rossonere'

01.10.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Sezona je praktički tek započela, a Milan je na koljenima. U ljetnom prijelaznom roku 'rossoneri' su na pojačanja potrošili više od 110 milijuna eura, a u ovom su trenutku u zoni ispadanja. Povezali su tri poraza i tek su 16. na ljestvici, nakon šest utakmica imaju isto toliko osvojenih bodova. Zvonimir Boban panično traži novog trenera, ali za sada je dobio samo odbijenice...

Marco Giampaolo neće još dugo, formalno je još uvijek trener Milana, no otkaz mu ne gine jer je s 'rossonerima' od početka sezone u Serie A ostvario dvije pobjede i četiri poraza.

Od toga je tri poraza povezao u posljednjih deset dana - prvo je pao 2:0 u gradskom derbiju s Interom, potom je u četvrtak Torino bio bolji 2:1, a sada je u nedjelju doživio i konačno poniženje izgubivši na San Siru 3:1 od Fiorentine.

Za Giampaola na klupi Milana budućnosti više nema, prvi operativci kluba - Zvonimir Boban i Paolo Maldini - već danima panično traže novog trenera.

No, Milan je preko noći postao 'ukleti klub', nitko ne želi sjesti na klupu 'rossonera'! Tako su Bobana i Maldinija, tvrde dobro obaviješteni talijanski mediji bliski Milanu, u prošla dva dana odbila čak petorica trenera!

Prvi je izbor bio aktualni ukrajinski izbornik, legenda Milana i nekadašnji Bobanov i Maldinijev suigrač Andrej Ševčenko. No, on se zahvalio na ponudi jer se s Ukrajinom bori za plasman na Euro 2020. godine.

Potraga za trenerom je nastavljena, talijanski mediji tvrde kako je velika želja bio bivši trener 'rossonera' i Juventusa Massimiliano Allegri. No, popularni Max se zasitio Serie A, odlučio je malo odmoriti i čeka ponudu iz Premiershipa jer mu je velika želja voditi neki od engleskih klubova.

Ciljali su Boban i Maldini potom na još jednog bivšeg suigrača, Gennara Gattusa. Ali, Rino je još uvijek ljutit na klub jer je dobio otkaz na kraju prvenstva jer nije osigurao plasman u Ligu prvaka. Još se uvijek sudi s Milanom jer mu nije isplaćena otpremnina. Logično, odbio je ponudu da se vrati na San Siro...

  • +4
Serie A, Milan - Fiorentina Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Izbora je sve manje, posebice nakon što je otkriveno kako su ponudu iz Milana odbili Claudio Ranieri i Luciano Spalletti. Ranieri je želio višegodišnji ugovor kojeg mu Boban i Maldini nisu željeli ponuditi, a Spalletti ima filozofiju prema kojoj nikad ne preuzima momčad usred sezone...

Zvone Boban i Paolo Maldini možda bi 'okrenuli' broj Josea Mourinha, no Portugalac ni mrtav ne bi preuzeo Milan. Još je ranije odbio neke talijanske klubove jer želi ostati u dobrim odnosima s navijačima i čelnicima Intera s kojim je osvojio Ligu prvaka. Realno, o 'rossonerima' Specijalni nikad niti nije razmišljao...