DRUGOLIGAŠ POSTAO HIT

Golman iz BiH koji ima stalan posao u salonu namještaja zabio iz slobodnjaka u stilu Ronalda!

24.05.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Amel Pjanić, bosanskohercegovački golman drugoligaša Moševca iz Maglaja, postao je priča dana nakon što je postigao gol iz slobodnog udarca kakvog se ne bi posramio niti nedodirljivi Cristiano Ronaldo

Na utakmici Druge lige FBiH Centar protiv Jedinstva kod rezultata 7:0 trener je pozvao Amela Pjanića da izvede slobodan udarac, što mu je bila velika želja. Tko zna, možda je bio inspiriran video sažecima legendarnog paragvajskog golmana Chilaverta koji je tijekom karijere zabio čak 46 golova za klubove u kojima je igrao, a još osam dodao ih je u dresu Paragvaja.

No, za razliku od Chilaverta koji je napravio veliku karijeru te je nastupio i na Svjetskom prvenstvu skromni golman Moševca iz Maglaja Amel Pjanić – koji je u mladim danima igrao za šampionski Željezničar te nakon toga Čelik – danas se nogometom bavi iz ljubavi i ne trenira svaki dan jer svakoga dana mora na posao u salon namještaja.

'Ja sam inače na treninzima znao izvesti poneki slobodan udarac. U službenom meču još nisam imao priliku to da napravim, sve do jučer. Prije meča zamolio sam trenera da me pusti da izvedem slobodnjak ako budemo imali neku veću prednost i zahvalan sam mu što mi je to omogućio. Dozvao me kod rezultata 7:0 i imao sam sreću da postignem gol', rekao je Pjanić za portal SportSport.ba.

Na pitanje kako može li ponekad ranije izaći s posla kako bi stigao na utakmicu iskreno kaže:

'Naravno, ja imam stalan posao. Radim u najpoznatijem zeničkom salonu namještaja. S obzirom na to da živim u Zenici, a klub je iz Maglaja, uskraćen sam za dosta treninga, pa odem samo dva ili tri puta tjedno. Što se tiče izlazaka sa posla, to je opet stvar ljudi koji vode firmu. Ja imam sreću da su moji šefovi također sportaši i da imaju razumijevanja te nikada nisam imao problema što se toga tiče', iskren je Pjanić čiji je video gola iz slobodnjaka postao hit dana.

Zaista je majstorski u stilu Cristiana Ronalda zabio s više od 25 metara u gornji desni kut protivničkog golmana (pogledajte video u prilogu). Tko zna, možda mu nakon ovog gola suigrači, slično kao i Chilavertu ili legendarnog brazilskom golmanu Rogériou Ceniju (svjetski rekorder po broju golova, ima ih više od 130!), ponude da odsad uvijek izvodi slobodnjake kad je očito za to talentiran.

Izvor: tportal.hr