Argentinac kao joker

AEK za okršaje protiv Dinama iz španjolske La Lige doveo napadača kojeg svi vole

04.08.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama s ukupnih 6:0 lako prošli kazahstansku Astanu počele su pripreme za utakmice grčkog prvaka - AEK. Prva utakmica od 20:45 sati po hrvatskom vremenu igra se u utorak, 8. kolovoza, u Ateni (MAXSport 1, MAXtv), a zadnje vijesti govore kako se AEK značajno pojačao na poziciji napadača

Obje utakmice Dinama i AEK-a možete pratiti u izravnim prijenosima na kanalima MAXSporta (MAXtv), a Uefa je objavila i točne termine utakmica.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tako se prva utakmica od 20:45 sati po hrvatskom vremenu igra u utorak, 8. kolovoza, na Opap Areni u Ateni (MAXSport 1), a uzvrat se igra u Zagrebu ma stadionu Maksimir 15. kolovoza od 20.00 sati.

No, AEK se ipak odlučio pojačati za Dinamo pa su tako doveli napadača Ezequiela Poncea Martíneza koji je prošle sezone igrao za Eleche u španjolskoj La Ligi.

>> Ajax stigao po zvijezdu Dinama, ali odgovor ih je iznenadio zbog milijuna koje traže

Prema Transfermarktu 26-godišnji Argentinac Ponce trenutačno vrijedi 2,5 milijuna eura, a u sezoni 2018/19. već je kao posuđeni igrač igrao za AEK (27 nastupa i 16 golova!) tako da mu je okruženje poznato. I brzo je postao miljenik navijača jer je ostavio dubok trag. Ukratko, u Ateni ga svi obožavaju.

Kad je Ponce u pitanju treba reći kako je karijeru započeo u Newell’s Old Boysima, a kao 18-godišnjak u transferu vrijednom 4,2 milijuna eura otišao je u talijansku Romu. No, tamo se nije najbolje snašao pa je tako skupljao iskustvo igrajući osim za AEK i za moskovski Spartak.

I upravo je iz Spartaka otišao na posudbu u Elche koji ga je prošlog ljeta otkupio za četiri milijuna eura. No, u La Ligi je zabio samo pet golova u 47 nastupa i očito je zaključio da je AEK, koji poznaje, najbolja opcija. No, treba reći kako odšteta koju je platio grčki prvak još uvijek nije poznata.

Ako Dinamo prođe AEK poznato je kako će u play-offu će biti nositelj. To mu donosi igranje protiv nekog od nenositelja, a potencijalni suparnici su belgijski Antwerpen te pobjednici susreta Slovan Bratislava - Maccabi Haifa, Rakow - Aris Limassol ili Klaskvik - Molde.

Video sažetke obje utakmice Dinama protiv Astane pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nositelji Lige prvaka

  • AEK - Dinamo Zagreb
  • Copenhagen - Sparta
  • Young Boys
  • Olympia - Galatasaray

Nenositelji Lige prvaka

  • Slovan Bratislava - Maccabi Haifa
  • Klaksvik - Molde
  • Antwerp
  • Rakow - Aris Limassol
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport