DRUGO ZLATO

Goergl dominira, Vonn i Riesch na postolju

13.02.2011 u 13:10

Bionic
Reading

Austrijska skijašica Elisabeth Goergl nova je svjetska prvakinja u spustu, a to joj je nakon pobjede u superveleslalomu drugo zlato na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu

Goergl (29) je slavila s 44 sekunde bržim vremenom od olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Lindsey Vonn, dok je za zaostatkom od 60 stotinki domaća heroina Maria Riesch osvojila broncu. Austrijanka je i prva skijašica koja je prekinula nevjerojatnu dominaciju Vonn i Riesch u spustu jer su prije Garmischa već dvije godine i 16 utrka pobjeđivale samo Amerikanka ili Nijemica.

'Ovo nisam mogla ni sanjati, pogotovu jer uopće sinoć nisam spavala. Pokazalo se da mi uvjeti u Garmischu savršeno odgovaraju, a nisam napravila nijednu pogrešku. Sada stvarno mogu proslaviti cijelu noć jer je veleslalom tek u četvrtak,' kazala je sretna pobjednica, dok je Lindsey Vonn izjavila da je čudo što je uopće startala.

'Ponosna sam na sebe što sam odvozila utrku bolesna i došla do srebra. Elizabeth je bila vrlo brza i danas je nitko nije mogao sustići,' kazala je Vonn.

Maria Riesch je također bolesna došla do bronce.

'Još uvijek sam gripozna i da se ovo prvenstvo održava bilo gdje osim u mom rodnom gradu sigurno ne bih nastupila. Puno ljudi je kupilo ulaznicu i nadam se da sam im ovom medaljom barem malo uljepšala dan. Vodim u Svjetskom kupu i to je sada moj glavni cilj,' izjavila je Nijemica.

Mlada Švicarka Lara Gut ponovno je, kao i u super-G utrci, ostala bez odličja na četvrtom mjestu, dok je Slovenka Tina Maze završila kao peta.

Na spustu nije bilo hrvatskih predstavnica, a nakon tri ženske discipline prvenstva Austrijanke imaju sva tri zlata.

Poredak:

1. Elisabeth Goergl (Aut) 1:47,24
2. Lindsey Vonn (USA) 1:47,68
3. Maria Riesch (Njem) 1:47,84
4. Lara Gut (Švi) 1:48,18
5. Tina Maze (Slo) 1:48,22
6. Julia Mancuso (USA) 1:48,30
7. Daniela Merighetti (Ita) 1:48,66
8. Dominique Gisin (Švi) 1:48,70
9. Andrea Fischbacher (Aut) 1:48,86
10. Laurenne Ross (USA) 1:48,87

Vožnja za zlato