gadno zabrljao

Godinu dana suspenzije boksaču koji je Hrgoviću oteo zlato u Riju!

07.03.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Zlatni teškaš iz Rija Tony Yoka četiri puta se nije pojavio na doping kontroli i zbog toga je dobio godinu dana zabrane boksanja s odgodom, ali Francuska antidopinška agencija tu kaznu može i povećati...

Mladi 25-godišnji boksač donio je Francuskoj povijesnu prvu zlatnu boksačku medalju u teškoj kategoriji, a na putu do titule u polufinalu je svladao i našeg Filipa Hrgovića, u tijesnom meču u kojem je taktički nadmudrio protivnika.

  • +4
Filip Hrgović pobjeda protiv Pavela Šoure Izvor: Promo fotografije / Autor: Karim de la Plaine

Yoka se nakon toga poput Hrgovića prebacio u profesionalce i upisao tri lake pobjede, a 7. travnja trebao bi se boriti s Cyrilom Leonetom u Parizu, no pitanje je hoće li do te borbe doći.

Naime, Francuska boksačka federacija izrekla mu je kaznu od godinu dana zabrane boksanja s odgodom. Yoka se u čak četiri navrata nije pojavio na dogovorenom mjestu kako bi obavio doping kontrolu i to bi mu moglo značajno usporiti uspon prema svjetskom vrhu.

Iz Yokinog tabora tvrde da je kontrole propustio dok je trenirao u Sjedinjenim Američkim Državama, a iza tog gafa veliki je nemar samog boksača i njegovog okruženja, jer su se previše bavili promocijom, a premalo obavezama koje svaki profesionalni sportaš u današnje vrijeme mora odraditi kako bi dokazao da je čist i imao pravo nastupati.

S obzirom da je riječ o suspenziji s odgodom, moguće je da će Yoka uspjeti odboksati svoj sljedeći meč 7. travnja, ali samo ako Francuska antidopinška agencija prije toga ne sazove saslušanje na ovu temu i ne preinači kaznu koja može biti i do dvije godine suspenzije.